Bemmelloop b.o.d De Sprinters

Traditiegetrouw organiseert b.o.d. De Sprinters op de eerste zondag  van mei de Bemmelloop. Ooit begonnen als de Bemmelse Oranjeloop, die verschillende jaren met Koninginnedag op het programma stond, is deze later verplaatst naar deze eerste zondag in mei. Dit jaar alweer voor de 21ste keer. 

De Bemmelloop maakt weer deel uit van het Euregio Rijn-Waalcircuit, waarin een groot aantal wedstrijden zijn opgenomen uit het Nederlandse en Duitse grensgebied. De Euregio Rijn-Waal wil allerlei grensoverschrijdende activiteiten stimuleren op cultureel, sportief, wetenschappelijk en economisch gebied in het Duits-Nederlandse grensgebied tussen Rijn, Waal en Maas. 

Afstanden

Op 4 afstanden kan er ingeschreven worden. Voor de jongste deelnemers is er de KidsRun over een afstand van 700 meter op de baan van sportpark De Heister die om 10.00 uur van start gaat. 

De wat oudere en meer getrainde jongeren starten daarna met de 1,5 km.

En tenslotte gaan de overige deelnemers om 10.30 uur van start voor een 5 of 10 kilometer, die allebei over één hele ronde door het buitengebied van Bemmel gaan. 

Start en finish zijn bij het sportcomplex ‘De Heister’ achter het Over Betuwe College. Voorafgaande aan de beide jeugdlopen zullen onze trainers een warming-up verzorgen voor de jeugd.

12

Parcours

Het parcours is door de Atletiekunie gecertificeerd, zodat de deelnemers de exacte afstand kunnen lopen. Elke afgelegde kilometer staat onderweg duidelijk aangegeven. Tijdens de loop zullen gekwalificeerde verkeersregelaars zorgen voor een veilig verloop van het evenement (parcours 5 kilometer, parcours 10 kilometer).

Inschrijven

Het inschrijfbureau is gevestigd in het clubgebouw van de vereniging op sportpark ‘De Heister’. Het clubgebouw is vanaf 9.00 uur open en tot een half uur voor de start kan er nog worden ingeschreven. Als u inschrijft via www.inschrijven.nl betaalt u t/m 15 jaar € 3,- en vanaf 16 jaar is dat € 7,-.

Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk, maar dan wordt er € 3,- extra in rekening gebracht. Dus voorinschrijven loont en de vereniging wil dit ook stimuleren om daardoor de drukte voorafgaande aan de wedstrijd wat te verminderen. Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid en ook EHBO is aanwezig. 

Uitslag

Bij deelname aan de b.o.d. De Sprinters-lopen ontvangt men een passende herinnering.

Na afloop van de loop zullen de resultaten van de deelnemers in het clubhuis worden getoond. Deze zijn overigens ook via internet te raadplegen: www.boddesprinters.nl.

Voor nadere inlichtingen over de Bemmelloop kunt u terecht bij het trimloopsecretariaat, 0481 – 462205 of op de website.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen