Koningsdag Gendt

Zoals ieder jaar presenteert  de Oranje Stichting Gendt het programma voor de viering van Koningsdag en de Herdenking op 4 mei. Elk jaar proberen wij weer een programma samen te stellen wat voor ieder wat wils biedt. Vooral liefhebbers van sport, muziek en folklore komen altijd aan hun trekken. Met het beschikbare budget trachten we ons programma te consolideren en een aantal activiteiten of optredens te kunnen presenteren.

08.00 uur Vlag in top

Iedereen wordt verzocht de vlag te hijsen of uit te steken om Gendt een feestelijke aanblik te geven.

09.15 uur Bijeenkomst kinderen en uitreiking ballonnen

Alle kinderen worden op het Julianaplein verwacht om de ballonnen in ontvangst te nemen voor de ballonnenwedstrijd. Het startsein hiervoor zal worden gegeven tijdens de aubade. 

Er zijn weer enkele leuke prijsjes beschikbaar voor de verst komende ballonnen. De eventueel retour ontvangen kaartjes dienen vóór 1 juni a.s. ingeleverd te worden bij Lenie Hendriks, Toon Vermeulen of Jan Nuijen.

09.45 uur Optocht met versierde voertuigen

Alle kinderen worden op het Julianaplein opgehaald door de muziekcorpsen van St.Caecilia en St.Sebastianus om in optocht te vertrekken naar de aubade bij het voormalig gemeentehuis.

Alle kinderen die meedoen met een versierd voertuig (fiets, step, kar, enz.) ontvangen een attentie bij de kinderspelen. Voor de mooiste versierde voertuigen zal een speciale jury bepalen wie er een prijsje in ontvangst mag nemen bij de aubade.

10.00 uur Aubade

Op het bordes van “Villa Ganita” zullen de muziekcorpsen van St.Caecilia en St.Sebastianus een muzikale hulde brengen en zal het vaandel worden gezwaaid. Ook de jeugdfanfare van St.Sebastianus  zal weer voor u optreden. Tijdens de aubade zal een der gemeentebestuurders ons toespreken en het sein geven voor het oplaten van de ballonnen. Tevens zullen dan de prijswinnaars bekend worden gemaakt van de mooist versierde voertuigen.

Traditioneel worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding verzocht bij deze aubade aanwezig te zijn. Na afloop worden alle gedecoreerden en genodigden verwacht in zaal “De Klok” om een toost uit te brengen op onze Vorst. Zoals ieder jaar zal gemengd koor “Jubilate” weer voor een sfeervolle en gepaste stemming zorgen.

10.45 uur Kinderspelen

Direct na de aubade worden de kinderen door de muziekcorpsen naar de kinderspelen gebracht.

Op het plantsoen achter de kerk en “De Leemhof” ontvangen alle kinderen een “spellen- en traktatiekaart”. Zij kunnen dan deelnemen aan een mix van oude en enkele nieuwe spellen, zich mooi laten schminken, springen op de trampolines en kussens, enz. Ook enkele traktaties zullen zeker niet ontbreken.

De mensen van de Oranjestichting gaan zelfs (gratis) “riefkoek” bakken voor alle aanwezige kinderen.

Ouders en vrijwilligers voor de kinderspelen worden om 10.00 uur ter plaatse verwacht.

12.00 uur Oranje Vrijmarkt

De vrijmarkt is voor iedereen een uitstekende gelegenheid voor het verhandelen van allerlei producten en waren. Ook voor de kinderen zal er weer ruimte worden gereserveerd om hun spulletjes te verkopen. Voor hen is er echter geen kraam beschikbaar zodat een tafel- of vloerkleedje wenselijk is om de handel uit te stallen. Bent u op zoek naar iets, of wilt u gewoon wat rondsnuffelen, dan bent u tot 18.00 uur van harte welkom om deze leuke en vooral gezellige markt te bezoeken.

12.00 uur Diverse kinderactiviteiten

Op en rond het Julianaplein kunnen de kinderen zich weer uitleven, o.a. op de luchtkussens .

12.00 uur Inschrijven voor Polder- en Stratenloop

In S.K.C. “De Leemhof” kan men zich inschrijven voor deelname aan de Polder- of Stratenloop. Voor de Polderloop wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 3,00. Deelname aan de Stratenloop is gratis! De Stichting Duursport Gendt is wederom bereid gevonden om de organisatie op zich te nemen.

Men zal u weer van de gang van zaken op de hoogte houden en de wedstrijden zullen weer van deskundig commentaar worden voorzien.

13.00 uur Stratenloop

De jongens en meisjes t/m 9 jaar starten om 13.00 uur om hun parcours in de Dorpstraat af te leggen.

Om 13.15 uur starten de jongens en meisjes van 10 t/m 13 jaar. Zij lopen het parcours twee maal.

Om 13.45 uur zullen alle winnaars op het grote podium worden gehuldigd en krijgen zij de prijzen uitgereikt.

14.30 uur Polderloop

De Polderloop is al vele jaren het sportieve hoogtepunt van Koninginnedag. Ook dit jaar zal de strijd weer losbarsten op de +/- 8 km. lange route door de prachtige Gendtse Polder. Velen zullen hun uiterste best doen om mee te sprinten voor goud, zilver of brons, maar voor de meeste dames en heren is het bereiken van de finish de ultieme uitdaging.

De route is als volgt: Dorpstraat, Julianaplein, Kleine Raalt, Dijkstraat, Waaldijk, Polder, Waaldijk, Markt, Dorpstraat. De finish is in de Dorpstraat.

Om +/-15.15 uur vindt de huldiging en de prijsuitreiking plaats op het grote podium.

11.00 uur Muziekprogramma vanaf het grote podium

In samenwerking met Café De Klok zal u een muzikaal programma worden aangeboden met veelstemming en show.

Van 11.00 uur tot 13.00 uur verschijnt de band Apollo op het podium.

Om 14.00 uur start de formatie TSCOM met hun optreden en zullen ons tot 18.00 uur aangenaam vermaken. Dit moet u absoluut gehoord en gezien hebben.

Vanaf het sfeervolle terras kunt u weer genieten van alle activiteiten om u heen!

14.30 uur Jeugdorkest St. Caecilia

De muziekkiosk op het Julianaplein zal geruime tijd worden bezet door de jeugdleden van Harmonie St. Caecilia. Deze groep, in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar, is opgericht om de jeugdige leerlingen de kans te geven zelfstandig optredens te kunnen verzorgen. De groep bestaat uit een jeugdorkest en een jeugdslagwerkgroep. De groep laten zien en horen dat voor deze muzikanten een veelbelovende toekomst is weggelegd. Geef hen de belangstelling en waardering die zij verdienen.

Alle tijden zijn onder voorbehoud!

Oranjestichting Gendt

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen