Michel Bongers presenteert De Heuvel in De Kinkel 

BEMMEL – Op verzoek van de Historische Kring Bemmel geeft schrijver Michel Bongers vandaag, op donderdag 18 september, in cultureel centrum De Kinkel (aanvang 20.00 uur) een presentatie over zijn recent verschenen historische streekroman De Heuvel.

In de beamerpresentatie gaat Bongers nader in op het leven in Bemmel en omgeving tijdens Operation Market Garden. Van oktober 1944 tot mei/juni 1945 waren alle burgers uit de Over-Betuwe (met uitzondering van circa duizend mannen op het ‘manneneiland’) geëvacueerd.

De Over-Betuwe (het gebied tussen Arnhem en Nijmegen) was frontlinie geworden. Een apocalyptisch ‘niemandsland’ waar zwaar gevochten werd tussen Duitsers en Geallieerden. Met name rond De Heuvel, waar nu het Maria-kapelletje staat, woedde een enorme strijd. “De geschiedenis van De Heuvel”, aldus Bongers, “is met rode inkt van het bloed geschreven.”

Bongers zal geen traditionele lezing verzorgen. Aan de hand van foto’s en geluids- en beeldfragmenten probeert hij op een originele wijze een tijdsbeeld neer te zetten van een bijzondere periode. Naast het benoemen van allerlei feitelijke gebeurtenissen die in Bemmel en omgeving hebben plaatsgevonden zal hij op een losse manier ingaan op de inhoud van de roman De Heuvel.

Het boek De Heuvel gaat over een voormalige Duitse hospiksoldaat die in het voorjaar van 1974 voor twee weken een hotelkamer boekt in het Wapen van Bemmel van de familie Janssen. Van hieruit gaat hij, samen met een beeldschone vriendin, op zoek naar zijn kameraad die in 1945 gesneuveld is op De Heuvel. Een zoektocht die onverwacht uitpakt…

Lees ook: De Heuvel: streekroman van Michel Bongers

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen