‘Vleiskeuren’ in Huissen

HUISSEN – Vandaag, 25 september, gaat Huissen vlak voor de Huissense kermis weer ‘Vleiskeuren’. Muziekvereniging Volharding heeft deze aloude traditie overigens nooit verlaten. In het verre verleden al deed Volharding op deze avond mee aan een rondgang langs alle slagers om daarna de trekking te verrichten van de jaarlijkse kermisverloting. 

Marjatta en Volharding

Hans Maters (Marjatta) en Piet Schrijver (Volharding) hebben ooit, na een korte onderbreking van deze traditie, dit ‘Vleiskeuren’ nieuw leven in geblazen na een vurig pleidooi in de Commissie ‘Kunst en Cultuur’ van de gemeente Huissen. Dit vurige pleidooi werd toen gehouden door wijlen Henny Derksen en Jan Zweers. Naast Volharding hebben ook de Bevelanders al een lange staat van dienst als het gaat optreden op deze avond.  

Concert met trekking 

A-orkest en de slagwerkgroep van Volharding starten om 18.45 uur op het Raadhuisplein. Het orkest brengt een vrolijk en herkenbaar concertprogramma met mooie stukken. De slagwerkgroep opent het concert met gevarieerde slagwerkstukken.   

De trekking wordt  tussendoor verricht door beschermheer van Volharding Notaris Bouma. Er zijn veel vleeswaardebonnen te winnen die geschonken worden door Keurslagerij Mom en slijterbonnen van Slijterij Wijnhandel Degen. De hoofdprijs, een E-bike, is geschonken door Profile Ouwerling. De winnende lotnummers worden in de plaatselijke weekbladen en nieuwssites vermeld en op www.volhardinghuissen.nl

Van Wijkplein 

Ook op het Van Wijkplein doet Wim Buurman (v/h Slagerij Zaat) opnieuw mee en zet hij de traditie van het Vleiskeuren op dit plein enthousiast voort. Dat alles onder het genot van een hapje en drankje. De Bevelanders zullen daar vanaf 18.30 tot ca. 20.30 uur zorgen voor de vrolijke noot.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen