De 25 Uur van Le Hans

HUISSEN – Vandaag, vrijdag 10 oktober om 17.00 uur is de start van De 25 Uur van Le Hans en inderdaad, op zaterdag 11 oktober 18.00 uur is de finish. Hans Schmeinck viert daarmee zijn 25-jarig dj-jubileum. Met de muzikale marathon in ‘het Glazen Huis’ van De Buitenpoort in Huissen zamelt hij geld in voor het goede doel.

Hans (44) begon ooit op zijn zesde op zijn slaapkamer met het, zoals hij het zelf zegt, ‘pielen met cassettebandjes, singles en elpees’. Die waren van zijn (drie) oudere broers en zus, van wie hij de betere pop- en rockmuziek leerde kennen. Van zijn ouders kreeg hij vooral de liefde voor zowel klassieke, Duitse en Spaanstalige muziek mee.
Na het plaatjes draaien op verjaardagen van en bij klasgenootjes thuis mocht Hans in 1989, hij was toen 19, zijn hobby voortzetten in een heuse discotheek, de Carrousel in Huissen. Nu 25 jaar geleden.
Le Hans 25 uur voor het goede doel op Kanaal 13


Daarna volgden onder meer draaisessies in bar-dancing Wampie, de Buitenpoort en café Het Moment (allen Huissen) en feestcafé Meneer Van Dijk in Arnhem. Ook was de man met de enorm brede muzieksmaak en met bijnamen als Haagse Hansie, Kinki Sminki en Hansi Schimanski actief als radiodiscjockey, onder meer bij de lokale zender Trend FM. 

Tune of the Day

Naast het vieren van het 25-jarig jubileum als (hobby)dj wordt op de dag van de start van de 25 Uur van Le Hans de 1000ste aflevering van Kinki Sminki’s Tune of the Day op zijn Facebookpagina geplaatst. Een stukje tekst over wat Hans bezig houdt of heeft gehouden dat wordt gelardeerd met een toepasselijk nummer (in vorm van een link naar video van die song op Youtube) dat nu al bijna drie jaar lang iedere dag wordt gepubliceerd. Bovendien is hij enkele dagen later jarig (45). 

Om de heuglijke feiten te ondersteunen en onder de aandacht te brengen heeft Hans het ‘evenement’ De 25 Uur van Le Hans bedacht. Losjes gebaseerd op de 24 Uur van Le Mans en eveneens een race. Zij het een muzikale. 25 uur draait Hans non-stop zijn favoriete platen uit wel zes decennia. Meestal is iedere uur gelinkt aan een bepaalde muziekstijl en/of periode en/of thema. 

Goede doel

Hans heeft gemeend om dit event te koppelen aan een goed doel. Een lokaal goed doel. En in deze werkt hij samen met Stichting Huissens Weldoen. Die nog relatief jonge stichting heeft als doel inwoners van Huissen, die het financieel minder goed hebben, te helpen met materiële en financiële steun. Zo kunnen zij blijven participeren in de samenleving. De stichting richt zich vooral op jongeren tot 25 jaar. 

Met diverse acties wil Hans geld inzamelen voor dit lokale goede doel. Onder meer:

  • Biedingen op te draaien platen.
  • Een veiling op zijn Facebook-pagina van muzikaal gerelateerde items, zoals de cd-collectie van de Wampie, een huiskamerconcert van de band Rosco P., een dj-gig van Hans zelf, een akoestisch optreden van zanger/gitarist Lain Barbier,  en een ballonvaart met Culiair, van Hans’ zus Angélique (meesterkok) inclusief muzikaal intermezzo. 
  • Sponsoring van de ‘uren’: bedrijven worden benaderd vanwege het thema van dat uur (bv. Caroussel > Jansen Totaal Wonen (want fam. Jansen was eigenaar disco), Italiaanse muziek (Ristorante Claudio), platen over glas of over auto’s (Huissense Glashandel en Paul van Dalen Autobedrijf)
  • Bepaald percentage van opbrengst van genuttigde drankjes en ontbijt in Buitenpoort. Beschikbaar gesteld door Herman van Gellecum, eigenaar van de Buitenpoort. 

Wanneer?

De muzikale marathon voor het goede doel start op vrijdag 10 oktober om 17.00 uur en de ‘finish’ is op zaterdag 11 oktober 18.00 uur. Vrij toegankelijk behalve op vrijdag tussen 20.00 en 01.00 uur (besloten feest). 

Waar?

De Buitenpoort, om precies te zijn de glazen uitbouw aan de voorzijde (Helmichstraat). Een soort van Glazen Huis in Huissen 😉

Via een livestream is de 25 uur ook te volgen op internet en wel op de Facebook-pagina van Hans, www.facebook.com/hansschmeinck

Gegevens Hans

Hans Schmeinck

06-54746376

[email protected]

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen