Boekpresentatie Michel Bongers & Rene Bremer

Vandaag, 28 oktober, verzorgen Michel Bongers en René Bremer, twee Bemmelse schrijvers, in samenwerking met de KBO Bemmel-Doornenburg, een presentatie van hun boek Meesterlijk; hoe het onderwijs Bemmel veranderde. U bent van harte welkom!

Aan de hand van foto’s, dia’s en anekdotes laten zij u zien hoe de afgelopen 60 jaar het maatschappelijk leven in Bemmel veranderde onder invloed van allerlei bekende en minder bekende onderwijsgiganten. De basisscholen en het voortgezet onderwijs in Bemmel hebben in die periode hun stempel gedrukt op het sportieve en culturele klimaat in onze gemeente. 

U komt vele bekende onderwijspersonen tegen: meester Wierink, Herman Bos, Jan te Boekhorst, Joop Verburg, Joep van Merwijk, zuster Michael, Ger Barneveld, Jan Verhoeven en vele anderen.

2

De avond krijgt een speciaal tintje door het optreden van zangeres Annelies Buurman uit Gendt, de Betuwse Vera Lynn, die een aantal liederen uit de jaren 50-60 ten gehore gaat brengen.

Ook wordt de film: “Tussen Strang en Plak” vertoond, waarin een aantal Bemmelse figuren in oud-Bemmel komische avonturen beleven.

Plaats: Roskam zaal de Meierij
Tijd: 28 oktober 2014 om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur
Toegang gratis.

KBO Bemmel Doornenburg

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen