Lezing: ‘Begraven door de eeuwen heen’

GENDT –  Spreker bij deze lezing is Ad de la Mar. Hij is docent Funeraire Cultuur, bezocht in ruim 40 jaar veel begraafplaatsen in binnen- en buitenland  en verzorgt maandelijks een wandeling over Moscowa. Wanneer men behoort tot de groep mensen die in het buitenland tijdens de vakantie een begraafplaats bezoekt om cultuur te ontdekken dan is dit de lezing.

In de prehistorie werden mensen buiten de gemeenschap begraven. Nu nog vinden we grafheuvels en hunebedden in ons land. Maar met de komst van het Christendom ontstaan kerkhoven binnen de stad en het dorp. Men kan op deze avond luisteren en bekijken hoe deze ontwikkeling te verklaren is.

Na de pauze een sprong naar de moderne tijd, vanaf plus minus 1800. Sinds deze tijd zijn begraafplaatsen weer vaak buiten de bebouwing te vinden. En die overstap ging niet zonder problemen. Aan het einde van het verhaal wordt aandacht besteed aan begraven in Gendt, vroeger en nu.

Indien er belangstelling is, kan de avond een vervolg krijgen met een rondleiding over de oude gedeelten van de prachtige begraafplaats Moscowa in Arnhem op zaterdagmiddag 15 november. Dat wordt een ongewone wandeling langs buitengewoon erfgoed.

De toegang is gratis, voor de koffie wordt een bijdrage van € 0,50 gevraagd.

Deze lezing is in Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19 te Gendt. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Stichting Historische Kring Gente

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen