Gratis compost ophalen bij de gemeentewerf!

Foto: Compostdag.nl

LINGEWAARD – Op zaterdag 21 maart 2015 kunnen inwoners van de gemeente Lingewaard gratis compost ophalen bij de gemeentewerf. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) en groenafval (zoals snoeihout, takken, gras) gescheiden aan te leveren. Dit organisch afval wordt door afvalbedrijf AVR-Compostering in Duiven verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Op is op!

Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners op zaterdag 21 maart bij de gemeentewerf aan de Lingewal 6a in Bemmel tussen 09.00 en 12.00 uur gratis zakken compost of losse compost ophalen. Per auto/fiets waarmee u komt, worden maximaal 2 zakken compost meegegeven of een halve kubieke meter losse compost (neemt u zelf een schop en stevige zakken mee). De gratis verstrekking van compost is éénmalig en op is op !

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu; organisch afval wordt nuttig hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het organisch afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Meer informatie

Meer informatie over de landelijke compostdag op www.compostdag.nl.

Bron: Gemeente Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen