Verfijnde popmuziek bij Mudboot Sessions

Foto: Titia Hahne

BEMMEL – De Amsterdamse singer-songwriter/gitarist Hartog zal op 11 april een optreden verzorgen tijdens de Mudboot Sessions in Bemmel.  Op 13 maart verscheen zijn nieuwe album ‘Making Waves’, een zeldzaam staaltje verfijnde popmuziek.

Over ‘Making Waves’ 

Een goed liedje schrijven is voor veel artiesten het doel, maar zanger & gitarist Hartog wil het altijd net even anders doen. Zijn nummers hebben niet altijd een bridge of catchy refrein en toch wil hij zijn publiek raken. De zoektocht gaat altijd door. Elke nieuwe CD moet weer een stap verder gaan dan de vorige. Hartog wil zijn “ding” steeds opnieuw onderzoeken en uitvinden. Een kick, als hij iets nieuws ontdekt.

Voor zijn nieuwe album ‘Making Waves’ zijn alle nummers geschreven vanuit het gitaargeluid. De vertrouwde akoestische gitaar wordt dit keer vervormd met effectpedalen. De sfeer en kleuren die zo ontstaan, leiden tot andere teksten, zang en songwriting. Onverwachte combinaties maken is het leukste wat er is. Dus slaat zijn drummer een vette hiphop beat, of verandert een zanglijn in een onvoorspelbare improvisatie.

In de minimale bezetting van zang, gitaar en drums is het een uitdaging om een bijzondere sfeer op te roepen. Zijn partner in crime is drummer Rowin Tettero, die eerder werkte met artiesten als Alex Roeka, Ellen ten Damme, Raymzter en Solo. Tettero kan kleuren en fluisteren op de drums, maar zo nodig ook het vuur flink opstoken. Met subtiel, dynamisch spel voert hij de spanning op, en maakt hij de liedjes van Hartog nog sterker. De twee reageren voortdurend op elkaar.

Over Hartog

In 2006 begon Hartog met solo optredens als singer-songwriter en won hij de competitie Hou Je Kop Luisterpop. Twee jaar later bracht hij zijn debuut ‘Storyteller’ uit in eigen beheer. In 2010 kwam zijn tweede album ‘No Hero’ uit, gevolgd door ‘Happy Days’ (2012).

Hartog – Spain (live Ned.3, dank aan 3FM Giel Beelen)

Hij deed voorprogramma’s voor o.a. Andy Yorke en Tim Christensen. In de media wordt Hartog vaak vergeleken met artiesten als Thom Yorke, Damien Rice en Fink. Hartog trad op in de Melkweg, Paradiso, Effenaar, Burgerweeshuis, Luxor Live, Bitterzoet, Gigant, Bibelot, Paradox en Mezz. Hij speelde live bij Radio 1, 2 en 3FM, Radio 5 en 6, op TV bij VARA’s Nachtegiel, en op festivals als de Popronde en de Uitmarkt.

Het concert begint om 20.00 uur, meer informatie kunt u op de site van Mudboot Sessions terugvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen