Winkels in nostalgische stijl, braderie en Nederlandse (live) muziek in horeca

Foto: Hans Smeinck

HUISSEN – Op (koop)zondag 29 maart a.s. staat het centrum van het stadje van plezier volledig in het teken van Nederland. Het thema ‘Ik Hou van Holland én Huissen’ indachtig zijn winkels versierd, zijn er ouderwetsche aanbiedingen en is er (live) Nederlandstalige muziek in de horeca!

Verder een authentieke braderie met maar liefst 60 kramen, Nederlandse nostalgie met een rondreizend draaiorgel en gezonde Hollandse sportdemonstraties door Fitnesscentre Huissen. En dan de winkels, een greep uit de activiteiten; Hebbes schittert met een Delftsblauwe etalage. In Monsoon is het oud Hollands spijkerbroekhangen, voor korting op een jeansaankoop. Bij Juul Bodyfashion een typisch Nederlandse etalage én de presentatie van de badmode door gezonde Hollandse meiden/modellen. Ook de etalage van de Gelderse gevel is in stijl en er zijn (buiten) Hollandse aanbiedingen. Bij VanMonique een spannende verrassingsactie. De Kaasshop heeft eigen kaasmeisjes, deze moderne ‘Frau Antjes’ lopen door het centrum en bieden kaas aan en geven  kaasspelletjes weg aan het publiek. .

Live muziek

De oer Hollandse HEMA heeft de al even traditionele rookworst in haar stand in de aanbieding. En bij Jungle Kids 15% extra kassakorting (op kleding) en 50% korting op lifestyleproducten en accessoires. ’t Wijnhuys biedt een heerlijk Hollands bittertje, mooie wijnen en grappa uit ons eigen land en bijpassende hapjes aan.

Alle winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur en hebben een mooie bos tulpen ter decoratie en draaien Nederlandstalige muziek.

Dan de horeca, onder meer: bij Bar Lekker een typisch Hollands gerecht en in Het Moment een spektakelshow van Peet, met smartlappen en Hollandse hits. De Buitenpoort heeft vanaf 13.00 uur een keur aan (live) optredens: Smartlappenkoor Lingewaard (ruim 50 leden), zeemanskoor Schip Ahoy (idem), feestzanger Glenn van Dijk en presentator/dj Hollandse Hansie. Lekker meezingen en meedeinen. Met mooi weer op groot terras (!) en anders binnen. Al met al gaat organisator Ondernemers Vereniging Huissen op deze laatste zondag in maart uit van prachtig weer, net als vorig jaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen