Dit weekend internationale Modelbouwdagen in Elst

Foto: www.hobmamodelbouw.nl

ELST – Voor de zevende keer op rij worden op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2015 in Elst de Internationale Modelbouwdagen georganiseerd. Fabrikanten in de modelbouw laten hun allernieuwste producten zien. Die zijn ook te koop in de winkel op het terrein. Vorige keer in 2013 kwamen er 125.000 mensen op het evenement af.

Op een gebied van maar liefst 4 km2 vinden demonstraties plaats van alle mogelijke takken van de modelbouw, kan je genieten van diverse shows en presenteren diverse ondernemers op industriepark De AAM hun producten. Bovendien kunnen kinderen bij de meeste attracties zélf actief aan de slag.

LEGO Great Balle Contraption Hobma Modelbouw Elst 2013

Wat kunt u zoal verwachten?

  1. Doorlopende vliegshows met vliegtuigen, helikopters en drones, aangedreven door elektro- en brandstofmotoren of echte turbines. Dit alles is te vinden op maar liefst twee vliegvelden, namelijk Nimbus en De Aam.
  2. Off-roadauto’s (schaal 1:5, 1:8 en 1:10) die aangedreven worden door elektro- en brandstofmotoren. Crawlers in verschillende uitvoeringen.
  3. RC-trucks en -grondverzetmachines uit Duitsland en Nederland in schaal 1:16. Deze vrachtauto’s enz. zijn te zien in de drie gymzalen van het Westeraam. Bovendien kunnen kinderen hier zelf met vrachtauto’s rijden en een rijbewijs halen.
  4. Er zijn vier grote trucks in schaal 1:4. Deze trucks zijn tussen de drie en vijf meter lang en kunnen een gewicht tot 20 ton trekken!
  5. Tractorpulling (radiografisch) met op zaterdag een wedstrijd tractorpulling.
  6. Driftauto’s: het Nederlands kampioenschap RC-Driftauto’s.
  7. Radiografisch bestuurbare tanks en militaire voertuigen.
  8. Speedboten op de vijver Aamse plas en een echt Baywatch-model.
  9. Modelbouwschepen in schaal op de plas Westeraam bij Jumbo Mc Lean.
  10. Lego-show. LEGO-club De Bouwsteen biedt kinderen de mogelijkheid om naar hartenlust te bouwen. Ze kunnen hiervoor terecht in de gymzalen van de volgende basisscholen: De Wegwijzer, De Zon en Elstar.
  11. Een echte hovercraft, waar zes mensen in mee kunnen glijden/varen over de plas achter het bedrijvenpark DE AAM.
  12. In een echte helikopter kunt u rondvluchten maken richting Nijmegen of Arnhem, afhankelijk van de windrichting. Dit natuurlijk wel tegen betaling.
  13. Een echte terreinauto die over een frame steil omhoog en weer naar beneden rijdt. Ook bestaat de mogelijkheid om hierin mee te rijden.
  14. Rondrijden op een elektrisch longboard.

Bezoek aan dit evenement is GRATIS voor JONG en OUD.

Rcdrift.nl Hobma Modelbouwdagen 11-12 mei 2013

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen