Inloopavond Oeverwal Gendtsche Polder

Foto:

Op maandag 17 november kunt u tijdens een inloopavond informatie krijgen en vragen stellen over het voorontwerp bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder. De gemeente Lingewaard is bezig met de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan. Dit beoogt de Gendtsche Polder gedeeltelijk te herstructureren.

Kort samengevat gaat het plan over het realiseren van natuur, het vergroten van de leefbaarheid van het gebied voor fietsers en voetgangers en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de oeverwal waar bebouwing is.

Dit laatste gebeurt door het slopen van voormalige bedrijfsgebouwen, de realisatie van enkele (her)bouwlocaties en het gedeeltelijk verleggen en opknappen van de Polderweg.

Het plangebied wordt globaal begrensd door Waal en de Waaldijk en betreft globaal weergegeven alleen de oostelijke helft van de uiterwaard.

Het plan Oeverwal Gendtsche Polder valt onder het programma WaalWeelde van de provincie Gelderland. Dit programma ondersteunt en verbindt projecten om de Waal en haar omgeving “duurzaam mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker” te maken. Het project Oeverwal Gendtsche Polder heeft vanuit dit programma een financiële impuls gekregen, waardoor dit project in 2017 uitgevoerd kan worden.

Het voorontwerp bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder met bijbehorende bijlagen ligt vanaf donderdag 30 oktober 2014 zes weken ter inzage in het gemeentekantoor.

Deze inloopavond is van 19.00 tot 21.00 uur aan de Polder 32a in Gendt.

U bent van harte welkom!

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen