Nieuwkomers uit Syrië zetten hun schouders onder de integratie in Lingewaard

Foto: Namir Alobydi

Zet op een zondagavond een paar enthousiaste nieuwkomers bij elkaar aan een tafel, met lekker eten en drinken, en je krijgt energie, ideeën en inspiratie op het gebied van de integratie in de Nederlandse samenleving. Op zondag 12 februari, op uitnodiging van ZELF-Lingewaard, was het zover in Haalderen.

Het overleg vond plaats in het huis van Mohamad Amar Jomaa, afkomstig uit Syrië. Er was een gemoedelijke en open sfeer. Er werd gesproken over een aantal van de obstakels die nieuwkomers ondervinden bij de integratie in Nederland. We lijken allemaal op elkaar, want iedereen zei dat wanneer een Nederlands gezin in Syrië zou komen te wonen, de buurt ook eerst de kat uit de boom zou kijken. Integratie is een zaak van veel geduld én begrip voor elkaar!

Stefan Franken heeft een korte toelichting gegeven over de digitale kaart op het gebied van ontmoetingen, activiteiten en de gebouwde omgeving en die verder ontwikkeld wordt. De wens van ZELF-Lingewaard en de gemeente Lingewaard is om met deze kaart de nieuwe inwoners goed te betrekken bij alle activiteiten en ontmoetingen in Lingewaard.

Er komt maandag 27 februari een vervolg op dit overleg. Namir Alobydi gaat met deze groep en andere Lingewaarders, nieuwe ontmoetingen organiseren. Het doel is om activiteiten te organiseren voor en met nieuwe en oude buren om kennis te maken en de integratie te bevorderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen