Expositie “Fall”

Voorafgaand aan het invallen van de herfst, tonen 4 schilders uit de regio onder de titel “Fall”,  in het weekend van 21 & 22 september hun nieuw werk in het kerkje van Persingen in de Ooypolder.

Elk van de 4 schilders laat hier zien hoe zij ieder op eigen wijze uiting geven aan de al of niet overdrachtelijk ervaren associaties met de thema’s val, vallen, (neer-)storten, herfst en vergankelijkheid.

De Nijmeegse Jacqueline van Swelm schreeuwt in een fel gekleurde pamflettistische stijl haar, naar later vaak blijkt voorspellende, politieke engagement de wereld in.

tl593l9jdwy11rie7d0izmf8z

Bemmelnaar Leon Swinkels verhult eerder zijn binnenwereld in superieur ambachtelijke schilderijen, waarin hij achter het afgebeelde, gekoesterde geheimen van velerlei aard doet vermoeden.

In het werk van de eveneens uit Bemmel afkomstige Frank Timmermans vertalen zich de narratieve concepten in vaak verwrongen figuratie waaronder  zich  vaak een macabere en van cynisme doordesemde misantropie doet vermoeden.

De Arnhemse Rezie Hendriks brengt op haar  doeken een weerslag van kleurrijke, dwarrelende, verinnerlijkte zwerftochten, waar alles voorlopig kan blijven maar ook wankel neer kan slaan in configuraties die niet noodzakelijk tot de bekende dimensies beperkt hoeven te blijven…

De expositie is beide dagen gratis toegankelijk van 11.00-17.00 uur.

zcytn7l9zd9gz1qpfg4o4fapv


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?

Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen