HAN komt met waterstofauto naar Duurzaamheidsmarkt Lingewaard

Foto:

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) komt op 29 september naar de duurzaamheidsmarkt in Bemmel om de gloednieuwe Arval Inspire II aan het publiek te tonen. Deze super-zuinige waterstofauto heeft een naar benzine omgerekend verbruik van 1 op 437!

In mei 2013 heeft HAN Hydromotive met de gloednieuwe Arval Inspire II voor de vierde keer deelgenomen aan de Shell Eco-marathon. Dit is een internationale wedstrijd waarbij studenten worden uitgedaagd om een zo zuinig mogelijk voertuig te bouwen. Het doel is om in 2014 met een gekentekend voertuig wederom deel te nemen om een top 5 positie te bemachtigen. Dat de Arval Inspire II dat in potentie kan heeft het team dit jaar al bewezen met een 5e plaats met een naar benzine omgerekend verbruik van 1 op 437!

Tijdens de duurzaamheidsmarkt op het Kinkelplein (van 12.00 tot 17.00 uur) en in het Cultureel Centrum de Kinkel zullen een aantal lokale en regionale bedrijven en organisaties op het gebied van duurzaamheid zich presenteren. Hierbij staan twee thema’s centraal:

Energie

  • Particuliere zonne-energiesystemen (zonnepanelen) voor opwekking van elektriciteit
  • Zonneboilers voor de warmwatervoorziening
  • Woningisolatie
  • Energiezuinige verlichting (spaar- en led-lampen)

Mobiliteit

  • Duurzame vervoermiddelen, zoals elektrische fietsen, e-scooters en e-auto’s

Via de prijzencoupon kunt u meedingen naar leuke prijzen die gesponsord zijn door de deelnemende bedrijven. Ieder uur vindt een trekking plaats.

coupon


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen