b.o.d. “De Sprinters” Bemmel lopen voorop met zonnepanelen

Foto:

Hardloop- en Skeelervereniging b.o.d. “De Sprinters” plaatst 26 april als eerste sportvereniging in de Gemeente Lingewaard zonnepanelen op het dak van haar clubgebouw in Bemmel. Daarmee draagt  de vereniging bij aan een duurzame en schone toekomst en heeft daarom besloten te investeren in zonnepanelen.

Door de clubhuiscommissie en op advies van Lingewaard Energie worden 16 zonnepanelen op het platte dak geïnstalleerd. De opgewekte stroom wordt in mindering gebracht op de jaarlijkse energieafrekening. De panelen voorzien in 75% van het jaarverbruik van het clubgebouw. De investering wordt in 12 jaar terugverdiend en levert bovendien een bijdrage aan de CO2 reductie.

Zaterdag 26 april zullen leden van de Sprinters samen met hoofdsponsor  b.o.d. Totaalinstallateur te Bemmel  en installateur Balk het systeem installeren. Om 12 uur zal een symbolisch startschot klinken als het laatste zonnepaneel het dak op wordt getild. Het bestuur van De Sprinters zal samen met een vertegenwoordiging van Lingewaard Energie hierbij aanwezig zijn. 

Na goed over kansen en opbrengsten te hebben nagedacht, zijn De Sprinters rap uit de startblokken geschoten. Gaan andere verenigingen volgen? Deze zomer zal er bij De Sprinters in Bemmel een bijeenkomst voor Lingewaardse sportverenigingen gehouden worden, waarin de mogelijkheden voor (en ervaring met) zonnepanelen worden besproken en waar wordt ingegaan op energiezuinige alternatieven voor verwarming en verlichting. 

Coöperatie Lingewaard Energie geeft advies aan verenigingen die energie willen besparen of opwekken. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen via de site www.lingewaardenergie.nl of mailen naar [email protected]. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen