Enthousiaste kinderen en ouders bij afsluiting Blazersbende van ‘t Holthuus

Foto:

Donderdag 10 april is in Muziekgebouw Het Stedium van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen het Blazersbende project op basisschool ’t Holthuus afgesloten.

Ruim 50 enthousiaste leerlingen hebben een volle zaal met ouders, leraren en andere belangstellenden laten horen wat ze de afgelopen weken op school hebben geleerd van hun muziekdocenten. Ze hebben een aantal ingestudeerde liedjes op hun instrumenten laten horen en samengespeeld en gezongen met het harmonie orkest van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Ook het harmonie orkest zelf heeft nog een kort optreden gegeven.

Het Blazersbende project is een project in samenwerking met het Kunsthuis van de Open Academie Lingewaard en bestaat uit 2 delen.

2

In het eerste deel Windvlaag leren de kinderen in 4 lessen alles over de blaasmuziek en de instrumenten daarin. Verder komt de manier van spelen aan bod; hoe de tonen op een instrument worden gemaakt; het dirigeren en er zijn leerzame video fragmenten.

In het 2e deel Blazersbende krijgen de leerlingen zelf een echt instrument, waarop ze in 8 lessen, verdeeld in de groepen: koper, hout en slagwerk onder leiding van elk een docent een aantal liedjes gaan instuderen. Die liedjes worden vervolgens met de hele groep uitgevoerd.

Bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen kunnen de leerlingen zich nu opgeven voor een vervolg op het Blazersbende project. Ze kunnen dan als groep gedurende 3 maanden samen verder les krijgen op instrumenten van de vereniging.

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op via 06-13865492 of [email protected] of kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stedelijkemuziekhuissen.nl onder ‘nieuws’.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen