Bowlingtoernooi op de X-BOX voor senioren van Betuweland 

Foto:

Op donderdag 24 april organiseren de SWL Combinatiefuncties onderwijs, sport en cultuur in samenwerking met Betuweland een bowlingtoernooi voor senioren. Digitaal bowlen welteverstaan, want de senioren spelen op de spelcomputer XBOX 360 Kinect! Dit toernooi wordt georganiseerd in het teken van de Nationale Sportweek. 

Vanaf september 2013 zijn de combinatiefuncties het project ‘Beweeggames in Lingewaard’ gestart, waarbij de XBOX spelcomputer wordt ingezet om verschillende doelgroepen te stimuleren om meer te gaan bewegen.

Op de spelcomputer worden verschillende spellen gespeeld, maar bowlen bleek het meest geschikt als activiteit voor senioren. Met de dagopvang cliënten van Betuweland in Angeren is dit als eerste getest, en het spelen van de beweeggames bleek een groot succes! Inmiddels worden deze activiteiten voor senioren op de dagverzorging aangeboden op vier verschillende locaties in Angeren, Bemmel, Gendt en Huissen.

1

Het uiteindelijke doel is dat de beweeggames activiteiten worden opgenomen in het reguliere aanbod van de dagopvang, als extra mogelijkheid voor de senioren om het lichaam te blijven trainen. Het spelen van beweeggames traint onder andere het evenwichtsgevoel alsmede de gewrichten. En daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen!

In het kader van de Nationale Sportweek 2014 is besloten om samen met de Betuweland locaties Angeren en Bemmel dit Kinect Bowlingtoernooi te organiseren, om zo te laten zien dat je nooit te oud bent om te sporten & bewegen! 

SWL combinatiefuncties

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen