Vierdaagse start vrijdag vroeger vanwege warmte

Foto:

De organisatie van de vierdaagse in Nijmegen laat in een persbericht weten dat de starttijden voor deelnemers op de afstanden 30 en 40 kilometer worden morgen in verband met de te verwachten hoge temperaturen vervroegd. De 30-km wandelaars starten om 07.00 uur, de 40-km deelnemers starten in twee groepen, respectievelijk om 05.00 en 06.00 uur. Voor militaire deelnemers vervalt morgen de gewichtseis van 10 kg extra bepakking.

De maatregelen komen bovenop de al eerder aangekondigde acties om het wandellegioen te voorzien van extra water, een extra Medische Verzorgingspost en de inzet van extra EHBO-ers van het Nederlandse Rode Kruis. Door de maatregelen starten de 30- en 40-km wandelaars respectievelijk een half uur en een kwartier eerder dan gepland. Een vroegere start van de 50 km is om logistieke en organisatorische redenen onmogelijk.

Tot 31 graden

Het verloop van de maximum temperaturen zal morgen hoger uitkomen dan tot nu toe verwacht. Morgen begint daarom de start van de 50-km lopers om 04.00 uur met 16 tot 18 oC, de temperatuur loopt dan al snel op naar 20 oC om 08.00 uur, 25 0C om 10.00 uur tot 31 oC om 14.00 uur. 

Advies

De adviezen aan de wandelaars om goed te eten en te drinken blijven van kracht. Geadviseerd wordt ook op het moment dat het wandelpeloton onverhoopt stil komt te staan, toch in beweging te blijven.

Het publiek wordt gevraagd de wandelaars wel van water te voorzien, maar niet nat te spuiten om te voorkomen dat de luchtvochtigheid stijgt.

Voor gebruikers van de tribunes bij de intocht zet de Vierdaagse-organisatie in samenspraak met Connexxion bussen voorzien van airconditioning in, waarin mensen verkoeling kunnen zoeken.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen