Wijken De Dries en Molenwijk besparen energie met project “De knop om” 

Foto:

De coöperatie Lingewaard Energie gaat voor de gemeente een wijkproject opzetten op het gebied van huishoudelijke energiebesparing:  “De knop om”. Het project gaat in oktober van start in de wijken de Dries en Molenwijk in Gendt en deze zijn  in samenspraak met het wijkplatform Molenwijk-Dries  geselecteerd. Er wordt gewerkt met “Energieambassadeurs”, actieve bewoners die zich inzetten voor het project en de boodschap en de bedoeling ervan uitdragen. 

Duurzaam leven in Lingewaard

De gemeente Lingewaard wil graag werk maken van duurzaamheid. In het uitvoeringsprogramma duurzaamheid heeft de gemeente opgenomen dat zij inwoners wil aanzetten tot het besparen van energie in hun huishouden.

Lingewaard Energie gaat met het project “De knop om” actief aan de slag met besparingsdoelen en –tips om zo een besparing te realiseren in energieverbruik en kosten. Het project start in oktober 2014 en loopt twee stookseizoenen achter elkaar. De gemeente wil hierna het project mogelijk ook in andere wijken opstarten.

Ambassadeurs en deelnemers

Om de doelstellingen te bereiken zoekt Lingewaard Energie alvast enthousiaste bewoners uit bovenstaande wijken die zich willen inzetten of meer informatie wensen. 

Woont u in de wijk de Dries of Molenwijk? Kijk dan op www.lingewaardenergie.nl en meld u aan! 

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen