Cybercriminelen ‘hengelen’ naar uw (vakantie)geld

Foto:

Ook tijdens de zomermaanden zitten cybercriminelen niet stil. Zij proberen gebruik te maken van de vakantie-uittocht door email-accounts te hacken en via uw account vrienden en bekenden te benaderen.

Op uw vakantie zou u bijvoorbeeld beroofd zijn van uw paspoort, pinpas of creditcards. Om weer veilig thuis te kunnen komen word uw vrienden en bekenden dan verzocht geld over te maken naar het rekeningnummer, dat in het mailtje staat. Deze verzonnen verhalen hebben altijd een zielige teneur, zijn taalkundig over het algemeen slecht geschreven en vaak dient het geld overgemaakt te worden via MoneyGram of Western Union. Deze laatste twee bedrijven worden heel vaak door cybercriminelen gebruikt.

Blijf alert

Het belangrijkste advies is: blijf alert, maak nooit geld op deze manier over en open de mail niet! Zorg dat u op vakantie bereikbaar bent, zodat uw vrienden u kunnen inlichten en het verhaal kunnen checken. Voor meer informatie, over deze vorm van criminaliteit en beveiligingstips kunt deze (veilige) link eens bekijken.

Als u slachtoffer van deze vorm van criminaliteit bent geworden kunt u een meldformulier invullen op de website van de Fraudehelpdesk.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen