Paarden koersen ‘andere kant op’ tijdens kortebaan Bemmel

Foto:

De paarden koersen op dinsdag 12 augustus weer in de richting zoals het evenement ooit begon in 2007. De kortebaan wordt nog gehouden op de Teselaar, maar gaat weer in de richting van de Dorpsstraat in plaats van de Zandsestraat. De eerste start is om 13.30 uur.

De eerste editie van de kortebaan in Bemmel was direct een groot succes. Toch was er ook een punt van kritiek. De paarden gingen op volle snelheid de laatste bocht in en dat zorgde voor gevaar voor de paarden. Daarom draaide de organisatie het parcours om en verlengde het ook een stuk. Hierdoor ontstond echter een nieuw probleem. Vlak voor de finish was opnieuw een flauwe bocht. Weliswaar niet gevaarlijk, maar de paarden in de binnenbaan hadden duidelijk voordeel.

Om dit te voorkomen, zocht het bestuur van de Ponymarktcommisie Bemmel, en daarmee dus ook van de kortebaan, contact met de reglementen-commissie van de kortebaan. In samenspraak met hen kwamen zij tot een nieuwe oplossing. De rijrichting gaat weer terug zoals in 2007, maar nu zonder scherpe bocht. Door het verleggen van de baan is het nu tevens mogelijk om te starten met een basisafstand van 300 meter, terwijl dit voorheen slechts’ 275 meter was.

Favorieten

De paarden van Aad Pools behoren ongetwijfeld tot de favorieten. In 2009 won de succestrainer met Donna Napoli in Bemmel, terwijl hij vorig jaar zegevierde met Blackpearl Trans R. De laatste overwinning zal Pools zelf echter niet tellen. Hij eindigde als tweede, maar zag winnaar Zenito Hanover maanden later nog teruggesteld worden. In de editie van 2014 hoopt hij zelf weer de ereronde te rijden. Het wordt bovendien de hoogste tijd, want ‘mister kortebaan’ staat in de huidige jaargang nog altijd op nul zeges.

De NDR verricht de loting op vrijdag 8 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Bemmel met deskundig onderbouwde tips. Voor meer informatie over het evenement is de website van de organisatie in Bemmel te raadplegen: www.kortebaandraverijbemmel.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen