Geleidelijk meer zon, later buien 

Foto:

Aan de temperatuur zal het vandaag niet liggen. Als de zon een beetje zijn best doet, stijgt het kwik in de middag naar zomerse waarden van 25 of 26 graden. Het zomerse gevoel moet rekening houden met enkele regen- en onweersbuien.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt of nevelig. In het noordoosten komt lokaal (dichte) mist voor. Lokaal komt een stevige bui voor.

In de loop van de ochtend laat de zon zich vaker zien. Aan zee loopt de temperatuur in de middag op naar 23 of 24 graden en in het binnenland zijn temperaturen tot 27 graden mogelijk. In het noordwesten blijft het waarschijnlijk zo goed als droog, maar elders kunnen stevige buien voorkomen. Bij de buien is kans op onweer en kan lokaal veel neerslag vallen.

Vanavond en vannacht trekken vanuit het zuiden buien over het land. Het noordoosten ontspringt naar alle waarschijnlijkheid de regendans. Bij opklaringen kan daar dan wel mist en nevel ontstaan. De temperatuur daalt naar een graad of 16.

Morgen heeft de zuidelijke helft van het land de hele dag met regen(buien) te maken. De zon houdt zich grotendeels verscholen en de temperatuur ligt tussen 20 en 23 graden. In het noordoosten begint de dag mogelijk nog nevelig of mistig. Gedurende de dag is het dan wisselend bewolkt met zonnige perioden en zo nu en dan een bui. In het zonnetje kan daar de temperatuur nog oplopen naar een zomerse 25 graden.

Ook dinsdag blijft het niet geheel droog en heeft met name de zuidoostelijke helft van het land kans op enkele buien. In het noordwesten is de grootste kans om de zon te zien en het gedurende de dag droog te houden. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden.

Woensdag en donderdag blijft het nagenoeg droog en krijgt de zon een belangrijkere rol in het weerbeeld. Met niet al teveel wind en temperaturen tussen 22 en lokaal 26 graden is er weinig reden tot klagen.

Eind van de week en in het weekend neemt de kans op buien geleidelijk toe en wordt het uiteindelijk ook iets minder warm.

Bron: Weeronline

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen