Files op eerste zwarte zaterdag erg vroeg

Foto:

Vakantiegangers die zaterdag richting het buitenland rijden, moeten rekening houden met extreem lange files. De ANWB verwacht in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland honderden kilometers file.

Niet alleen de Nederlanders gaan op pad, ook voor miljoenen Fransen, Duitsers en Italianen begint de vakantie. Wie de ergste files en vertragingen wil vermijden, kan zaterdag beter pas rond het middaguur vertrekken of op een andere dag reizen.

De eerste files op de Franse wegen worden al vanaf 07.00 uur verwacht. Het hoogtepunt is naar verwachting rond het middaguur. Vorig jaar stond op de eerste zwarte zaterdag in Frankrijk ruim 828 kilometer file. Volgende week volgt nog een zwarte zaterdag.

Net als vorig jaar lopen naar verwachting de belangrijkste routes naar het zuiden weer vol, zoals de autoroute du soleil bij Valence en de A10 van Parijs richting de Spaanse grens. In Duitsland worden files verwacht tussen Frankfurt en München en tussen München en Salzburg. Ook rond Bremen en Hamburg wordt het druk.

In Oostenrijk en Zwitserland zijn de grootste knelpunten de tunnels. Voor de Karawankentunnel richting Slovenië is een wachttijd van drie uur geen uitzondering. Ook voor de Gotthardtunnel in Zwitserland is de verwachting dat de wachttijd oploopt tot boven de twee uur.

Kijk hier voor de betreffende ANWB file-informatie in de genoemde landen.

Ook in Nederland bestaat kans op file. Zo is de A20 Hoek van Holland richting Gouda dicht voor werkzaamheden en zorgen allerlei evenementen, zoals de Canal Parade in Amsterdam, voor lokale drukte.

Door: Novum

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen