Loostraat – Van Voorststraat begin september opengesteld

Foto:

Na wat tegenslag in de 1e fase van de werkzaamheden bij de rioolmaatregelen en herinrichting van de Loostraat – Van Voorststraat gaan de werkzaamheden nu in een rap tempo. 

Begin juli zijn de eerste asfaltonderlagen aangebracht en in de week van 21 t/m 25 juli zijn de rioolstrengen in de Van Voorststraat tussen de Bredestraat en de Duisterestraat gerelined.

Relinen is het van binnenuit aanbrengen van een kous in de oude rioolbuis die na verharding de functie van de oude rioolbuis overneemt. Ook zijn op 24 juli de asfalt-tussenlagen van de 1e, 2e en een deel van de 3e fase aangebracht.

Ondanks de inspanningen van aannemingsbedrijf Dusseldorp is het helaas nog niet helemaal gelukt om het tijdverlies uit de 1e fase volledig weg te werken. Toch is het de verwachting dat in de komende periode het resterende tijdverlies kan worden ingelopen. Naar verwachting worden eind augustus de deklagen van de asfaltverharding in de rijbanen aangebracht, zodat de Loostraat en Van Voorststraat begin september weer opengesteld kunnen worden voor het verkeer.

Lees ook: Vertraging wegwerkzaamheden vanwege detectieonderzoek

Vervolgens zal er naast de rijbaan nog enkele weken doorgewerkt worden om de resterende delen van de fiets- en voetpaden aan te leggen.

Uit de omgeving zijn enkele opmerkingen ontvangen met betrekking tot onduidelijke verkeerssituaties. Het werken op een dergelijke gebiedsontsluitingsweg brengt helaas overlast met zich mee. Gemeente Lingewaard en aannemingsbedrijf Dusseldorp hopen hierbij op uw begrip.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen