Komt de zomer nog terug?

Foto:

De afgelopen tijd hebben we te maken gehad met wisselvallig weer waardoor voor sommigen de zomervakantie voor het gevoel al eerder afliep. Afgelopen vrijdag is de middagtemperatuur in De Bilt sinds lange tijd (9 juli) beneden 20 graden gebleven en daarmee is een einde gekomen aan een lange serie warme dagen. Wat kunnen we komende tijd nog verwachten van de zomer?

De weerkaarten zijn voor het begin van de week erg duidelijk en laten veel buien zien. Vandaag worden juist in die regio waar de scholen weer beginnen buien verwacht en daarbij staat ook een vlagerige (zuid)westenwind. In de kustregio kan tijdens een enkele bui een klap onweer voorkomen. In de loop van de ochtend neemt ook in het zuiden de kans op buien toe en de middagtemperatuur ligt tussen 17 en 19 graden.
Wisselvalligheid houdt aan
Ook de rest van de week blijven we te maken houden met wisselvallig weer. In de tweede helft van de week worden de buien minder talrijk, maar in de middag is het zeker niet overal droog en het blijft frisser dan normaal.
Ook voor de laatste week in augustus wordt vooralsnog wisselvallig weer berekend. De middagtemperatuur kan geleidelijk een paar graden stijgen en komt rond 20 graden te liggen.
Alle hoop op september
Voor aangenaam (na)zomerweer kunnen we het beste uitkijken naar september. De dagen zijn dan wel zo’n 4 uur korter dan aan het begin van de zomer, maar op dagen dat er weinig wind staat en het droog blijft is het heerlijk weer. Ook qua temperatuur is september helemaal geen slechte maand en kan het zelfs verrassend warm zijn. Gemiddeld telt deze maand 8 dagen waarop de temperatuur in De Bilt naar 20 graden stijgt en één of twee dagen wordt het maar liefst 25 graden.
Vorig jaar werd het op 5 september tropisch warm met in grote delen van het land ruim 30 graden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen