Alles over sex, drugs en alcohol op Jouw GGD.nl

Foto:

Jongeren kunnen op JouwGGD.nl betrouwbare informatie vinden over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs. Alle informatie is gecheckt en gemaakt door (medische) professionals. Ook kunnen jongeren op de website anoniem chatten en mailen met een GGD-arts of jeugdverpleegkundige. JouwGGD.nl is speciaal voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar ontwikkeld door de GGD. 

Seks en lichamelijke ontwikkeling

Jongeren stellen op de site de meeste vragen over seksualiteit, eenzaamheid en lichamelijke ontwikkeling: onderwerpen die jongeren vaak gemakkelijker anoniem bespreken dan in een face-to-face gesprek. Dat blijkt uit ervaringen van de GGD Amsterdam, die in 2011 startte met de website. De website wordt maandelijks door circa 5000 unieke bezoekers bezocht.

Betrouwbaar en laagdrempelig

Jongeren zoeken dagelijks op allerlei manieren naar informatie over onderwerpen die hen bezighouden. De GGD vindt het belangrijk om jongeren betrouwbare informatie te verstrekken en op laagdrempelige wijze in contact te komen met jongeren die vragen hebben. Waar nodig verwijst de GGD jongeren door naar andere organisaties.

Lokale onderwerpen

Er zijn 15 GGD’en in Nederland die de website JouwGGD.nl aanbieden. GGD Gelderland-Zuid biedt op de site ook informatie over lokale onderwerpen en hulpverleningsinstanties voor jongeren.

Hulp aan jongeren

Jongeren maken vanaf 12 jaar lichamelijk en geestelijk grote ontwikkelingen door. De GGD begeleidt jongeren hierin op verschillende manieren. JouwGGD.nl is een aanvulling op het bestaande hulpaanbod van GGD Gelderland-Zuid voor jongeren. De GGD houdt bijvoorbeeld ook preventieve gezondheidsonderzoeken in klas twee en vier van het voortgezet onderwijs en het MBO. Er zijn consulten voor leerlingen en ouders over gezondheid en ontwikkeling, het wekelijkse Sense-spreekuur voor vragen over seks en het twitter-account @ggdjongeren waar jeugdartsen vragen van jongeren beantwoorden (wordt @JouwGGD).

Chattijden 

Chatten kan iedere werkdag tussen 15:00 en 17:00 en tussen 19:00 en 21:00. Buiten deze tijden kunnen jongeren mailen. De GGD-arts of jeugdverpleegkundige beantwoordt de vraag binnen twee werkdagen.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen