Ingezonden brief: Gendtenaren!

Foto:

Dit is een emotionele omroep aan iedereen die de schoonheid van Gendt wil behouden.

In het prachtige buitengebied van Gendt, aan de Zandvoortsestraat, net voorbij het kerkhof, dreigt een mega-varkensstal te gaan komen. In De Zandvoort genieten dagelijks veel wandelaars en fietsers van de schoonheid en rust. Met de komst van de Megastal zal de verkeersintensiteit sterk toenemen. Evenals het geluid, de stank en de vliegen! Weg rustig buiten gebied!

Deze mega-varkensstal gaat zoveel lawaai maken, dat de nu geldende geluidsnorm voor de stal ruim wordt overschreden. De Gemeente moet vóór 10 september 2014, kiezen óf de geluidsnorm verhogen óf de geluidsnorm handhaven waardoor de vergunning vervalt.

Op donderdag, 4 september a.s. om 15.15 uur, als de Commissaris van de Koning in de De Buitenpoort, Helmichstraat 1 in Huissen de raadsvergadering zal bijwonen, willen wij buiten het gebouw protesteren tegen deze geluidsnormverhoging.

Met de moed der wanhoop roep ik alle Gendtenaren op, om naar deze vergadering te komen. Laat de politieke partijen, die vorig jaar hebben aangegeven tegen te zijn, hun belofte nu waarmaken!

Zij kunnen voorkomen dan ons mooie natuurgebied “De Zandvoort” verwordt tot een lawaaierig gebied met geluidswaarden als die van een industrieterrein.

Y. Maters Gendt

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen