Plechtige onthulling WOII herinneringspaneel in Haalderen 

HAALDEREN – Op vrijdag 12 september werd het WOII herinneringspaneel “Haalderen in de frontlinie” in de tuin naast de kerk in Haalderen onder ruime publieke belangstelling onthuld.

Zo was groep 8 van basisschool de Wieling aanwezig en 4 leerlingen droegen gedeelten van het gedicht van Sanne Bruins voor. 3 andere leerlingen speelden ondermeer op dwarsfluit muziek van symfonie “de nieuwe wereld” en van “Doña nobis pacem”. 

ox1gcx9hqj322mgxw8lsvhdmt

Burgemeester Schuurmans-Wijdeven sprak over de veldslagen in Haalderen en hoe de bevolking daar onder leed en tenslotte moest evacueren. Ze sloot af met: “Een aangrijpend verhaal dat goed is om bewaard te blijven en zo kan worden doorverteld aan de kinderen van nu”.

q5r90x6ca1iuj9iirj0xqo87a

De onthulling kwam tot stand door de samenwerking tussen het 4 mei comité Haalderen, Joop Wismans en het Exodus comité. Dit WO2 herinneringspaneel is een mooi aanvulling op het al bestaande WOII monument Bevrijdingsboom en het Kinderoorlogsmonument.

Er is heel veel gebeurd in Haalderen tijdens WOII.  Ga dus snel eens het paneel bekijken en als de kerk open is kunt u daar een folder ophalen.

Deze folder en informatie over het paneel is binnenkort ook op de website van Exodus Huissen te downloaden.

Foto’s Exodus Huissen

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen