Bert Rikken haalt bijna 9000 euro op voor kankeronderzoek

Foto:

BEMMEL – Zondag 14 september vond voor de eerste keer het event Swim to Fight Cancer plaats. Bert Rikken uit Bemmel zwom er, samen met honderden lotgenoten, twee kilometer door de grachten van Den Bosch. Op dit moment hebben de deelnemers 500.000 euro ingezameld.

Bert’s echtgenote Ilse overleed op 20 juli van dit jaar, dit maakte Bert nog vastberadener om een mooi bedrag op te halen voor het kankeronderzoek. ‘Het was best een afstand, maar als je hier zo lang naartoe hebt gewerkt en je weet voor wie je het doet dan moet je dit gewoon volbrengen’, aldus Bert. ‘Een erg leuke opsteker vooraf was dat ik voor de start nog een hart onder de riem gestoken kreeg door zwemcracks Maarten van der Weijden en Inge de Bruijn’. 

12

Meest waardevolle deelnemer

Ook mocht Bert na afloop nog een prijs als meest waardevolle deelnemer uit handen van de StFC secretaris ontvangen (foto fotoviewer). Bert wist namelijk het grootste aantal donateurs te bewegen om een donatie te doen.

Stichting Fight cancer

Initiatiefnemer van de Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Het doel van de StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor zogenaamde fellowships. Hierdoor kunnen jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan verwacht wordt dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland, op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Lees hier eventueel verder.

Iedereen ontzettend bedankt!

‘Ik wil iedereen die gedoneerd en mij op andere manieren ondersteunt heeft ontzettend bedanken, het geeft ontzettend veel voldoening om 8872 euro op te halen voor zo iets belangrijks als StFC.

Mocht je alsnog een financiële bijdrage willen doen dan verzoek ik je naar de website www.swimtofightcancer.nl te gaan en mij als deelnemer aan te klikken. De rest wijst zichzelf. Doneren kan nog tot 30 september’. 

Lees ook

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen