Onweersbuien in oosten en zuiden

Foto:

Met maximumtemperaturen van 25 graden en veel zon was het weer even echt zomer in Nederland. Dit weekend wordt de warme lucht, volgens weeronline, weer verdreven en dat gaat gepaard met buien. Vooral in het oosten en zuiden van het land komen vanmiddag buien voor met kans op onweer. Ook morgen worden in deze landsdelen buien verwacht.

Vanochtend is het eerst nog grijs en komen mistbanken voor. De mist lost geleidelijk op en daarna wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Vooral in het oosten kunnen vanochtend ook enkele buien voorkomen. Onweer is daarbij niet uitgesloten. 

Vanmiddag zijn er zonnige momenten, maar geregeld trekken ook wolkenvelden over het land. De oostelijke helft van het land en ook het zuiden heeft met buien te maken, die soms stevig kunnen uitpakken en die plaatselijk in korte tijd veel neerslag kunnen achterlaten. Bij deze buien neemt bovendien gedurende de middag de kans op onweer toe.

Er staat vanmiddag maar weinig wind, uit verschillende richtingen. In de warme lucht kunnen ondanks de buien en wolkvelden toch nog hoge temperaturen bereikt worden. Het wordt op de Wadden een graad of 22, in het zuidoosten is 25 graden mogelijk.

Vanavond blijven we met vrij veel wolkenvelden te maken houden; het westen van het land heeft de grootste kans op opklaringen. Er kunnen nog enkele buien aanwezig zijn, maar deze doven uit en het wordt aan het eind van de avond in het hele land droog. In de nacht wordt op grote schaal mist verwacht. Het koelt dan af tot circa 12 graden.

Morgen starten we grijs, met nevel en mist. De condities verbeteren langzaam en ’s middags zijn er zonnige perioden. Ook neemt de buienkans gedurende de middag toe. Tot in de loop van de avond trekken buien over het land met kans op onweer. De oostelijke en zuidelijke provincies maken de grootste kans op onweersbuien.

Er komt gedurende de dag een zwakke noordwestelijke wind te staan en de maximumtemperatuur komt daarbij uit op circa 23 graden.

Zondag trekt een koufront over het land. Het is ’s ochtends bewolkt en regenachtig. In de middag volgen vanuit het noordwesten perioden met zonneschijn en ontstaan stapelwolken. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk het langst grijs en nat, maar ook in het noordwestelijk kustgebied zijn later op de dag enkele lichte buien niet uitgesloten. Bij een vooral aan de kust in kracht toenemende noordwestenwind wordt het nog slechts een graad of 19.

Maandag hebben we met vrij veel wolkenvelden te maken, maar zijn er ook zonnige perioden. Het blijft droog en de middagtemperatuur komt uit op ongeveer 17 graden. ’s Avonds klaart het breed op.

Ook dinsdag en woensdag wordt vrijwel geen neerslag verwacht. Er zijn ’s ochtends mistbanken, in de middag zonnige perioden en de maxima liggen rond 18 graden. Later in de week neemt de neerslagkans wat toe en klimt ook de maximumtemperatuur weer wat omhoog.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen