Gemeentebestuur toont daadkracht. Helaas de verkeerde!

Foto:

HUISSEN – Het sloeg afgelopen vrijdagmiddag bij het Stadhues Comité in als een bom: het besluit van de drie Lingewaardse wethouders om de lopende activiteiten van de “kernpartners van het Stadhues” stil te leggen. De drie wethouders willen alle aandacht te richten op inwilligen van het verzoek van Zorgcentra Betuweland. Die vraagt om vijftig ouderen voor twee jaar tijdelijk onderdak te bieden in het Stadhues. Als dit doorgaat kan al ons goede werk in de prullenmand!

Als woordvoerder van het comité voel ik me dan ook gedwongen om op persoonlijke titel hierop te reageren. Het kostte ons veel geduld, flexibiliteit, incasserings- en doorzettingsvermogen. Maar er ligt nu een concept-rapport waarin gebruikers, ambtenaren, adviseurs en het comité gezamenlijk een beheers- en exploitatiemodel hebben uitgewerkt. Dat komt uit op een verdedigbare herbestemming tot sociaal- cultureel centrum.  

Maar dan het  nieuwe gemeentebestuur! Met alle verkiezingsbeloften over snelle totstandkoming van sociaal- culturele centra. Deze bewindvoerders vegen in een klap het met met veel bloed zweet en tranen tot stand gekomen resultaat van tafel. Terwijl nota bene de gemeente zelf dit onderzoek op touw heeft gezet om daarop zijn besluitvorming te kunnen baseren. Ook nog een aantal weken wachten op de definitieve afronding was niet aan de orde!

Dus Huissen kan het door velen gewenste gemeenschapsgebouw vergeten!  De aanpassing voor de tijdelijke opvang kost miljoenen. Herbestemming om er een bruisend centrum van te maken kost dat ook. Dat kun je niet twee keer uitgeven. Sterker nog, dat geld is er helemaal niet zoals we allemaal weten.

Gerard Nijhuis

Lees ook: Mogelijk tijdelijke huisvesting Betuweland in Stadhues

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen