Kinderpostzegelactie gaat bijna van start

Foto:

GELDERLAND – Het is weer zover, de Kinderpostzegelactie komt er weer aan! Op woensdagmiddag 24 september gaan de kinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen, ook in Gelderland. De basisscholen in Gelderland doen weer in grote getale mee.

Ruim 28.700 kinderen van 681 scholen hebben zich aangemeld. Afgelopen jaar deden er 27.842 kinderen van 719 scholen mee, met een opbrengst van € 1.609.525. In Gelderland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder:

Stichting Gave uit Harderwijk
Bijdrage aan jongerenkampen voor asielzoekerskinderen vanuit het Vakantiefonds van Kinderpostzegels.

School´s cool uit Nijmegen
School´s cool is een mentorproject dat kwetsbare kinderen ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. Het doel van School’s cool is het voorkomen van vroegtijdige schooluitval en het vergroten van de kansen van deze leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Kinderpostzegelactie 2014
Dit jaar brengen Stichting Kinderpostzegels en PostNL samen met het Rijksmuseum de kinderpostzegels uit. Op de zegels zijn kinderen afgebeeld die bekend zijn van schilderijen uit het Rijksmuseum.

Het thema van de Kinderpostzegelactie is dit jaar ‘Laat kinderen leren’. Onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan meer dan 100 miljoen kinderen niet naar school. Kinderpostzegels zorgt er samen met haar partnerorganisaties voor dat kinderen naar school kunnen.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels zet zich in voor bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden. In Nederland richt de stichting zich op onderwijs, pleegzorg, het voorkomen van kindermishandeling en vluchtelingenkinderen.

Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 860.000 kinderen gesteund in binnen- en buitenland. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen