Bieb Lingewaard bruist tijdens Kinderboekenweek

Foto:

LINGEWAARD – De zestigste verjaardag van de Kinderboekenweek viert de Bibliotheek Lingewaard met tal van activiteiten. Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen met de ‘versier-jezelf-app’ aan de slag. De kinderen kunnen zich zelf vrolijk uitdossen met allerlei verkleedspullen en dit op foto vastleggen.

Leerlingen van groep vijf tot en met acht daagt de bibliotheek uit om aan de slag te gaan met het digitale spel ‘Codewoord’ dat je vindt op www.bibliotheeklingewaard.nl. Voor de juiste antwoorden ontvang je letters, waarmee je het codewoord kunt vormen. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot. Het spel kan vanaf 1 oktober gespeeld worden.

Kinderboekentipper

Met de Kinderboekentipper op www.bibliotheeklingewaard.nl kunnen kinderen met behulp van een paar eenvoudige vragen uit ruim 250 thematitels de meest geschikte boeken selecteren.

Gratis af te halen

Gratis kunt u in de bibliotheekvestigingen de Kinderboekenkrant, de Voorleesgids en een vrolijke kleurplaat van Marit Törnqvist afhalen. De Kinderboekenkrant geeft het leukste boekenoverzicht voor kinderen van groep drie tot en met acht! De Voorleesgids geeft een overzicht van meer dan tweehonderd voorlees- en prentenboeken voor kinderen van nul tot zes jaar.

Speciaal voor scholen

Tjibbe Veldkamp komt naar de bibliotheek en komt feestvieren met kinderen uit groep een en twee. Tjibbe vertelt over ‘Agent is jarig’. Verhalenvertelster Netty Gibbing brengt het zelfgemaakte sprookje ‘Feest voor prinsesje Goudhart’ tot leven. Dit sprookje is voor de groepen drie, vier en vijf. Netty en Tjibbe gaan naar de diverse scholen toe of de school komt op bezoek in de Bibliotheek.

Download hier de versier-jezelf-app.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen