Boekpresentatie Cor Melchers groot succes

Foto:

HUISSEN – Afgelopen zondag heeft onder grote belangstelling de boekpresentatie van het boek Cor Melchers, Schilder van Kleurende Eenvoud plaatsgevonden. In de bibliotheek van het Dominicanenklooster werd, na een indrukwekkende speech van Henk Jongerius O.P. en prior van het klooster, het boek ten doop gehouden. 

De vele kunstvrienden en belangstellenden waren getuige van het aanbieden van het eerste exemplaar van  het  fraaie hard-cover kunstboek  aan Dora  Melchers – Neijenhuis, moeder van de kunstenaar Cor Melchers. Dit fraaie boek met maar liefst 275 kleuren en 13 zwart-wit foto’s  geeft, naast een biografie, een schitterende kijk op  de artistieke ontwikkeling van de Huissense kunstenaar. 

Zijn tocht van realisme naar naïef expressionisme  in de schilderkunst gunt de lezer een vlot leesbaar zicht op een ontwikkeling die door steeds meer mensen in binnen en buitenland wordt omarmd. 

2

Het boek is verkrijgbaar voor 20 euro in diverse boekhandels in de regio. Boekhandel Polman in Bemmel gaat zelfs zover, het boek binnen een bescheiden expositie van zijn schilderijen te plaatsen.

Verder is het boek te koop bij boekhandel  het Colofon in de Bakkerstraat  56 te Arnhem. Bij Bruna in de Langestraat te Huissen. Ook te koop bij Kapsalon Hendriksen  te Huissen Zand,  bij de Historische Kring Huessen in de Vierakkerstraat 39 te Huissen en aan de balie van het Dominicanenklooster Huissen aldaar.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen