Eenmalige uitkering koopkracht tegemoetkoming minima 2014

Foto:

LINGEWAARD – De gemeente Lingewaard ondersteunt huishoudens met een laag inkomen dit jaar (2014) met een extra bijdrage. Lingewaard geeft hiermee uitvoering aan het besluit van het kabinet om burgers met een laag inkomen extra financieel te ondersteunen om daarmee eenmalig het koopkrachtverlies van de sociale minima in 2014 verzachten.

Bent u ouder dan 21 jaar en heeft u een inkomen van ten hoogste 110 procent van het sociaal minimum, dan heeft u in 2014 recht op een eenmalige koopkracht tegemoetkoming. Als peildatum wordt het netto maandinkomen op  1 september 2014 genomen.
Ontvangt u een uitkering van de gemeente Lingewaard (WWB, IOAW, IOAZ), dan krijgt u dit bedrag automatisch gestort in december 2014. U hoeft hiervoor niets te doen.

Voldoet u aan de voorwaarden, maar bent u nog niet bekend bij de gemeente Lingewaard, dan kunt u onderaan dit bericht het aanvraagformulier downloaden. Het aanvraagformulier dient uiterlijk 1 december in het bezit te zijn van de gemeente. Op de website www.laaginkomen.nl kunt u berekenen of in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.

Bedragen

In 2014 zijn de volgende bedragen beschikbaar:

  • €100 voor samenwonenden/gehuwden
  • €90 voor een alleenstaande ouder
  • €70 voor een alleenstaande.
Aanvraagformulier

De gemeente Lingewaard streeft er naar de bedragen voor eind 2014 uit te keren. Stuurt u het ingevulde aanvraagformulier naar:

Gemeente Lingewaard
Afdeling Dienstverlening
Team Sociaal & Welzijn
Postbus 15
6680 AA Bemmel

Te downloaden:

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen