Komende periode controle hondenbelasting

Foto:

LINGEWAARD – Vanaf deze week vindt gedurende een aantal weken een controle hondenbelasting plaats. Voor de uitvoering hiervan is door de gemeente Lingewaard een extern bureau ingehuurd. De medewerkers van dit bureau zijn in het bezit van een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs.

Wanneer iemand houder is van één of meer honden is hij/zij verplicht hiervan aangifte te doen bij de gemeente. Dit kan door middel van een hiervoor bestemd aangifteformulier. Dit formulier wordt op verzoek toegezonden of kan desgewenst worden gedownload via de internetsite van de gemeente Lingewaard.

Ook bestaat op deze site de mogelijkheid om het formulier via de website digitaal te verzenden. Nadat het aangifteformulier door de gemeente is ontvangen, wordt een penning toegezonden.

Uit de administratie blijkt dat niet in alle gevallen aan de verplichting tot aangifte wordt voldaan. Dit is ten opzichte van degenen, die hun hond wél hebben aangemeld en daardoor wél jaarlijks hondenbelasting betalen, onrechtvaardig. Om deze onrechtvaardigheid zoveel mogelijk te voorkomen is het noodzakelijk om regelmatig een huis-aan-huis-controle op het hondenbezit te houden.

Voor eventueel verdere informatie over de hondenbelasting kan contact worden opgenomen met het Klant Contact Centrum, bereikbaar op telefoonnummer (026) 3260111.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen