SP Lingewaard kritisch over ’treiterbedrijf WorkFast’ 

Foto:

LINGEWAARD – De gemeente Lingewaard maakt gebruik van het zeer omstreden reïntegratiebedrijf WorkFast. Het is hier actief onder de naam “Snel aan de slag” ter voorkoming van herkenning van dit bedrijf met een landelijk slecht imago. SP Lingewaard stelt daarom vragen aan het college van B&W in Lingewaard.

In het afgelopen jaar zijn er namelijk veel negatieve berichten in de pers verschenen in verband met hun mensonterende en intimiderende methode van werken. De aanhoudende negatieve berichten en geuite klachten waren voor de gemeente Zwolle, Amersfoort en Rheden voldoende reden om de samenwerking met het bedrijf te stoppen.

Intussen hebben al tientallen mensen uit Lingewaard zich bij de Hulpdienst van de SP gemeld met soortgelijke klachten. De SP overweegt daarom een meldpunt in te richten waar mensen anoniem hun verhaal kwijt kunnen aangezien openlijke kritiek kan leiden tot repercussies.

De SP is van mening dat iedereen die kan werken moet werken en mocht dit even niet op eigen kracht lukken, fatsoenlijk naar een baan begeleid moet worden. Indien het commerciële bedrijf ‘Workfast’ niet in staat is om de mensen op een respectvolle manier naar een baan te begeleiden dient er ook in Lingewaard afscheid genomen te worden van dit bedrijf en moet er ingezet worden op een beter alternatief.

Voor meer achtergrond informatie zie onderstaande links:

Bekijk hier de vragen aan B&W Lingewaard van SP Lingewaard

SP Lingewaard


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen