Zacht herfstweer

Foto:

Deze week bezorgen hogedrukinvloeden ons rustig herfstweer. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af. Alleen woensdag en donderdagochtend wordt wat regen verwacht, omdat dan een frontale storing passeert. In het weekend wordt het wisselvallig en stijgt de kans op neerslag. Het blijft voorlopig vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Het weerbeeld kan van regio tot regio sterk verschillen. In het zuiden en zuidoosten is het begin van de ochtend op sommige plaatsen nevelig en lokaal komen mistbanken voor.

Vanmiddag lossen de wolkenvelden geleidelijk steeds meer op. Dit betekent dat de zon er meer en meer aan te pas komt. Het wordt maximaal 15 graden in het noorden tot 17 in het zuiden en er staat een matige, in het Waddengebied vrij krachtige, zuiden- tot zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht is het vrij helder. Bij weinig wind kan vooral in het binnenland een enkele mistbank ontstaan. Daarnaast kan in de loop van de nacht regionaal wat lage bewolking gevormd worden. Het koelt af naar 10 graden aan zee tot 5 graden in Limburg.

Morgen is er, na het oplossen van regionaal ochtendgrijs, volop ruimte voor de zon. Er trekken alleen wat velden sluierbewolking over het land. Bij een meest matige zuidelijke wind wordt het ongeveer 16 graden. 

Woensdag begint de dag nog met zonnige perioden, maar in de loop van de ochtend neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en kan het aan zee wat gaan regenen. In het oosten en zuidoosten zou het nog wel eens de hele ochtend vrij zonnig kunnen blijven.

’s Middags breidt de bewolking en licht regen zich langzaam uit over het hele land. Het wordt maximaal 13 graden op de Wadden tot 15 in het zuiden. In de avond en nacht naar donderdag gaat het harder regenen.

Donderdag overheerst de bewolking en valt in de ochtend nog wat regen. ’s Middags wordt het grotendeels droog. De maxima komen uit op 13-16 graden en er staat weinig wind.

Vrijdag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied droog met wolkenvelden en zon.

In het weekend lijkt een depressie op de Atlantische Oceaan meer en meer grip op ons weer te krijgen. De neerslagkans stijgt, maar het blijft vrij zacht met maxima rond 15 graden en minima rond 9 graden. Normaal hebben we begin november maxima van 11 graden en minima van 5 of 6 graden.

Bron: Weeronline


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen