Kerkplan afgeschoten: SMB slaat terug met  “100% in Concert”

Foto:

BEMMEL – Onlangs maakte het Lingewaards gemeentebestuur korte metten met het ambitieuze plan de Bemmelse Donatuskerk om te bouwen tot o.a een theaterzaal. Een besluit dat hard is aangekomen bij Stichting Muziekgezelschappen Bemmel  (SMB) waarin een groot deel van de beoogde gebruikers van de theaterkerk verzameld is. En dat op een moment dat SMB-ers Muziekvereniging UDI en de dweilorkesten Rotdweilers en Alarmfase 3 zich opmaken om de derde versie van hun muziekformat “100 procent in Concert” op de planken te gaan zetten. 

Hoe kijken ze daar aan tegen deze verloren slag om de Donatuskerk?  “Wij willen helemaal niet in die strijdmodus…” zegt Frits Meurs, voorzitter van zowel UDI als de SMB. “Natuurlijk zitten we met een zuur gevoel en frustraties, maar wij willen niet  de loopgraven in. Wij willen open en coöperatief blijven en veel liever samen optrekken met alle betrokkenen, die uiteindelijk toch allemaal óók gewoon willen gaan voor de stichting van een mooie, multifunctionele theater- en muziekzaal”.

Meurs’ogen beginnen te glinsteren, wanneer hij zelf  meteen de link legt naar het a.s. “100% in Concert”-spektakel. “Als je ziet met welke inzet en passie bijna 100 muzikanten bezig zijn met de voorbereidingen en repetities hiervoor” begint hij. “Het is een geweldig spektakel, waar de deelnemers en een paar honderd bezoekers iedere keer weer kunnen genieten van een gevarieerde avond met muziek en zang. Mensen die vorige versies hebben gezien, zijn verbaasd over het muzikale gehalte en dat er heel wat meer geboden wordt, dan dat ze zich bij het dweilgenre hadden voorgesteld. Bovendien heb ik er zelf veel plezier van dat ik hier de vruchten zie van ons jeugdbeleid om zelf de muziekopleiding in eigen hand te nemen. Een groot deel van de optredende muzikanten is in onze verenigingen zelf opgeleid en we zijn er trots op dit jaar onze eigen UDI-jeugd, tussen ons inzittend,  een deel van de avond met ons mee te kunnen laten doen!” Met een frons over zijn bril heenkijkend, vervolgt hij: “Het zou me een lief ding waard zijn als we deze hele show in een kant en klare theatersetting zouden kunnen brengen. Nu zijn we een weekend bezig de OBC-aula aan te kleden en daarna ook weer schoolklaar op te leveren: eigenlijk zonde van de energie…” 

Maar Meurs lijkt een positief mens: “Wij zijn gewend ons te schikken naar de mogelijkheden. Dat hebben we in de ontwikkeling van Hoendrik naar NOOT-gebouw wel laten zien. Met diezelfde inzet gaan we nu dit fantastisch muziekfestijn weer organiseren; daar wil ik het nu veel liever over hebben…”.

Om daarna los te barsten in een niet meer te stuiten monoloog over zijn jongens en meiden die een avond muzikaal gaan knallen in een daverend licht- en geluidsdecor  samen met zang van Elke Rouwmaat en Mike Pruyn.  En dat cabaratesk gepresenteerd door Stan Aarntzen en Roland Verheugd. 

Zaterdagavond 8 november gaat het zich vanaf 20.00 allemaal afspelen in OBC de Heister.

Voor €10,- kan men erbij zijn en na afloop nog wat dansen met een drankje. Met een handdruk neemt Frits Meurs afscheid: “De gemeente wil Lingewaard zo graag op de kaart hebben… Nou me dunkt dat de SMB-mensen die met de Dweildag al hét mega-event van Bemmel organiseren, ook met dit 100% voor de dag kunnen komen. Dat willen we ons gemeentebestuur óók graag laten zien, en we hebben ze daarom allemaal persoonlijk uitgenodigd op deze avond om ze zo te laten ervaren dat  inzet en passie van hun burgers gekoesterd dient te worden…”.   

Kaarten verkrijgbaar bij boekhandel Polman in Bemmel en misschien nog op de 8e november aan de zaal zelf, want op=op (max 400 kaarten)…!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen