Mag ik mijn huis zomaar verbouwen om ouders in huis te nemen

Foto:

Ik maak mij zorgen over mijn moeder, zij wordt naarmate ze ouder wordt steeds hulpbehoevender. Ze wil nog graag zo zelfstandig mogelijk blijven, maar het  lukt haar nu al amper om zichzelf te redden. Ik ga dagelijks al bij haar langs voor de boodschappen, de was, steunkousen aantrekken en de maaltijd voor bereiden etc. De thuiszorg komt dagelijks voor de persoonlijke verzorging en schoonhouden van haar huis.

Mijn man en ik wonen in een vrijstaand huis met garage en hebben bedacht dat het misschien handig is dat we de garage verbouwen zodat mijn moeder daar zou kunnen gaan wonen. Dat scheelt voor mij veel in tijd en onrust omdat, als het nodig is, je direct in de buurt bent. Maar mag dat zomaar?

Antwoord

Indien u zelf de financiële middelen heeft om dit te realiseren kunt u ten alle tijden een oplossing bedenken om als mantelzorger voor een familielid te kunnen zorgen terwijl die woont in de directe nabijheid in de vorm van een zogenoemde mantelzorgwoning. Dit kan in de vorm van uitbreiding van een bestaande bouw of plaatsen van een woonunit of een inpandige verbouwing.

Om u over de procedure die daar voor geld zo goed mogelijk te kunnen informeren heeft de gemeente Lingewaard een informatiefolder gemaakt over wat te doen als u een mantelzorgwoning wilt realiseren. In die folder wordt aan u uitgelegd welke procedures er zijn en welke ondersteuning u daarbij van de gemeente mag verwachten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen de afdeling WMO van de gemeente Lingewaard, bereikbaar van 8.30 tot 12.30 op telefoonnummer 026-3260111 kies optie 1

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen