Enkele zachte dagen

Foto: Weeronline

Na een winters weekend stroomt de komende paar dagen vrij zachte lucht het land in. Vrij veel wolkenvelden, af en toe regen en middagtemperaturen van een graad of 7 vormen het weerbeeld. Woensdag en donderdag steekt er een stevige wind op en de dagen daarna keert de winter terug: er zijn eind van de week weer vorst- en sneeuwkansen.

Vanochtend zijn er vrij veel wolkenvelden, maar is het wel overwegend droog. Het kan eerst nog op veel plaatsen glad zijn door sneeuwresten en door opgevroren natte wegdelen. In de loop van de ochtend lopen de temperaturen op en verdwijnt de gladheid.

Vanmiddag is er mogelijk sporadisch wat zon te zien, maar op de meeste plaatsen is het bewolkt. Later vanmiddag wordt de bewolking vooral in het midden en oosten van het land dik genoeg voor een beetje regen.

De wind is vandaag een groot deel van de dag zwak en (zuid)westelijk, alleen aan de kust en op het IJsselmeer is de wind matig. De middagtemperatuur komt uit rond 6 graden.

Vanavond trekt de wind iets aan. Er komt een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind te staan. Het is bewolkt en er kan af en toe wat regen vallen. Ook vannacht zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur wordt ’s avonds al bereikt en komt uit rond 3 graden, aan zee wordt het niet kouder dan een graad of 5.

Morgen verloopt de ochtend grijs en zijn er perioden met regen. ’s Middags wordt het vanuit het noordwesten droog en breekt de zon steeds vaker door. Mogelijk volgt later een aantal losse regenbuien. De wind draait gedurende de dag van zuidwest naar noordwest en is matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan de kust. Het wordt morgenmiddag een graad of 7.

Er volgt een vrij heldere avond en nacht. De temperatuur kan dan behoorlijk dalen: er worden minima verwacht van een graad of 2.

Dinsdag zijn er ’s ochtends zonnige perioden en verloopt een groot deel van de dag bewolkt. Mogelijk regent het in de middag soms even, maar droge perioden hebben de overhand. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 7.

Woensdag wordt veel wind verwacht, er is kans op een stormachtige zuidwester. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. In het kielzog van deze actieve storing komt koude lucht het land binnenstromen. Het wordt woensdag nog wel 7 of 8 graden, maar in de nacht naar donderdag kan het al weer afkoelen tot nabij het vriespunt.

De dagen daarna is het winterweer met ’s nachts lichte vorst en overdag temperaturen van enkele graden boven nul. De neerslagkansen zijn beperkt, maar als er neerslag valt dan is dat veelal sneeuw.

Bron: Weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen