Waar kan ik terecht voor tijdelijke ondersteuning in mijn gezinssituatie?

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Iemand met een luisterend oor, tijd en aandacht kan dan heel waardevol zijn. Gezinsondersteuning is er voor mensen die tijdelijke wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Zowel bij praktische zaken als bij meedenken over opvoeding van de kinderen.

Gezinsondersteuning wordt gegeven door een getrainde vrijwilliger die elke week bij het gezin thuis langskomt. Deze ondersteuning wordt gratis aangeboden en is gericht op ouders met kinderen van 0-18 jaar.

Hoe werkt het?

Aanmelden

Na aanmelding bespreek je met de coördinator hoe gezinsondersteuning jou kan helpen. Omdat er geen gezin hetzelfde is, zijn de gestelde vragen daarbij het uitgangspunt. De ondersteuning wordt afgestemd op wat voor jou  en je gezin nodig is. Echt maatwerk dus.

Match met vrijwilliger

Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger regelmatig bij je langs. Die onderlinge klik is heel belangrijk voor een geslaagde ondersteuning.

Wekelijks contact

De gratis gezinsondersteuning houdt in dat een vrijwilliger wekelijks bij je thuis komt. Je kan je verhaal kwijt en bespreekt met elkaar waar je tegenaan loopt. De vrijwilliger heeft de tijd en aandacht om te ondersteunen bij de opvoeding van je kind(eren) en te helpen bij praktische zaken.

Tijdsduur

De ondersteuning duurt minimaal drie maanden tot maximaal een jaar afhankelijk van de vraag en de behoefte.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Lingewaard

Nijverheidstraat 40, 6681 LN Bemmel

Bron: Gemeente Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen