Laat burgers meepraten!

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Participatie lijkt het toverwoord te zijn in Lingewaard, maar kansen blijven onbenut. Sterker, waar in de welstandscommissie een burgerlid meedraaide, wil het college dit proces stoppen. Waarom, zo vraagt GroenLinks zich af.

Op 1 juni is de tweede termijn van het burgerlid van de welstandscommissie geëindigd. Dit burgerlid is aangesteld door de raad en heeft zich zes jaar ingezet om de visie van een betrokken burger in de commissie onder de aandacht te brengen.

In de ogen van GroenLinks voorkomt een burgerlid kokervisie en werpt hij of zij een frisse blik op de plaatselijke situatie. Deze functie laten verdwijnen zou daarom een gemiste kans zijn.

Aan de raad is nog uitleg over deze beslissing gegeven. In de Gelderlander lazen we dat het college het maar lastig vindt dat plannen in verschillende commissies moeten worden besproken. Bij navraag bleek overigens dat dit niet vaak gebeurd is de afgelopen tijd.

GroenLinks vindt het vreemd dat het college over de benoeming beslist, zonder dat de raad daarbij betrokken is. Vandaar dat er vragen zijn gesteld aan het college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen