Voor Exoduscomité en Rode Kruis geldt: 1 + 1 = 3

Foto: Rode Kruis

Velen kennen inmiddels de Exoduswandeltocht.Het is de tocht, die verbonden is aan het WO II thema van de vluchteling in oorlogstijd. Destijds, in de oorlogsperiode ’44-’45, was met name het Rode Kruis belast met begeleiding, opvang en eventueel opsporen van vluchtelingen.

 

Het was dus een vanzelfsprekendheid dat 5 jaar geleden een partnerschap tot stand kwam. Concreet betekent het ook dat het Rode Kruis de Goede Doelen partner is van deze wandeltocht. Jaarlijks draagt het Exoduscomité een bedrag van minimaal 750 euro af aan het Rode Kruis. Zodra het aantal wandelaars de 1500 te boven gaat, zoals in 2016, wordt dit bedrag per deelnemende wandelaar verhoogt.

Het partnerschap in de wandeltocht leidt tot bredere samenwerking.

Zeer bijzonder was de her-uitgave door het Exoduscomité van het bijzondere boekje ‘Zij, die voor U paraat stonden’ van Rode Kruisveteraan Chil Szerkowski.(1945). Dit was een doorslaand succes en nog regelmatig worden de boekjes gekocht.

Samenwerken zit zowel het Rode Kruis als het Exoduscomité in het bloed.

Onlangs werd dit tijdens een ‘formele’ bijeenkomst bevestigd. Voor de komende 5 jaar geldt dat het Rode Kruis weer de Goede Doelen partner is voor het Exoduscomité. Het Rode Kruis staat dus weer als vertrouwd paraat met zijn professionele vrijwilligers om de wandelaars van de Exodustocht te ondersteunen. Uw deelname betekent dus dat u het Rode Kruis steunt.

De Exoduswandeltocht laat u kennis maken met WO II elementen en natuur in de Betuwe in een pracht gebied dat zich globaal uitstrekt van Doornenburg tot aan Meinerswijk.

Reserveer 24 juni dus in uw agenda en kijk voor meer info: www.exodustocht.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen