Omnium Gendt met veel regionale renners!

Op vrijdag 25 april, de avond voor koningsdag, zal er wederom het Flint Payrolling wielerspektakel van Gendt plaatsvinden. Een Omnium zoals  bekend bij het baanwielrennen, maar in Gendt gebeurt dit spektakel in het centrum.

Ons Omnium is een combinatieklassement waarbij verschillende teams, bestaande uit 5 wielrenners, op meerdere onderdelen punten kunnen behalen. Het team dat de meeste punten scoort is de winnaar van het Omnium. Veel regionale renners hebben toegezegd aan de start te verschijnen in dit bijzondere wielerevenement.

8 teams van 5 renners  zullen de strijd met elkaar aangaan op 5 onderdelen:

  • Ploegentijdrit
  • Achtervolging (2x)
  • de spectaculaire sprint à deux
  • de afvalkoers.

De verwachting is dat de snelheden op de Dorpstraat regelmatig boven de 50 km per uur  uitkomen met uitschieters op de sprintonderdelen richting 60 km per uur.

o67fruwab2n80w6winz5n6xzc

De teams van dit jaar zijn aan elkaar gewaagd en met name op het nieuwe onderdeel de achtervolging zal alles uit de kast moeten halen om alle punten binnenboord te houden.

Favorieten voor de eindoverwinning is de winnaar van vorig jaar Twc `t Verzetje en de BTP uit Gendt. Zij zijn er op gebrand om de tweede plaats van vorig jaar te verbeteren. De organiserende  vereniging De Lingetrappers, Team De bakfiets, Team Doornenburg (TILD), Team het Servetje en Team SolarEis.  allen uit Gendt completeren het deelnemersveld.  Deze ploegen met enkele ervaren rotten in de ploeg zullen het vooral moeten hebben van hun koers inzicht en tactisch vermogen om het de  topploegen moeilijk te maken. 

wszjkxd78fnpn6eao6x0z92vi

 In nauwe samenwerking met De Klok Horeca  wordt voor een geweldige en gezellige ambiance gezorgd op de start/finish. 

Voorafgaand aan de wedstrijden mogen de Gendtse jeugdrenners  van TWc t Verzetje zich als de toekomst van het omnium presenteren.  Zij rijden drie ronden in gesloten formatie over het parcours. 

Kijk hier voor meer informatie over de tijden.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen