Aanstaande zondag Pukkeltocht TWC ’t Verzetje

Foto:

BEMMEL – Wielervereniging TWC ’t Verzetje uit Bemmel organiseert op zondag 14 september voor de 34e  keer de Pukkeltocht van Bemmel. Deze tocht brengen wij bij U onder de aandacht, omdat sinds jaren veel wielrenners uit Arnhem, Nijmegen, de Betuwe en de verre omgeving aan deze tocht deelnemen.

Nieuw dit jaar is dat men digitaal kan inschrijven via het NTFU programma Scan & Go waardoor het inschrijven van NTFU-leden veel sneller verloopt.

Deelname aan deze vrije toertocht is voor iedereen die graag wil fietsen maar bij uitstek geschikt voor de geoefende fietser, die ervaring heeft in het rijden van redelijke lange afstanden en het daarbij leuk vindt om een paar pittige heuvels te beklimmen.

Pijlen: De tocht is volledig gepijld en men kan kiezen uit de afstanden: 90 km of 120 km.
Deze laatste afstand telt mee voor het ” Brevet des Cyclistes” van het N.K.C.

Classificatie tocht: De organisatie van deze toertocht voldoet aan de hoge normen van de wielerbond N.T.F.U. en is gewaardeerd met 1 ster.

Route 90 km

De deelnemers die kiezen voor de 90 km kunnen even warm fietsen op de Waaldijk naar Nijmegen. Daarna komen we in de omgeving van Nijmegen, Berg en Dal en Groesbeek. Na de pauze gaan we door het Duitse Reichswald waar we veel bekende klimmetjes moeten bedwingen. In Beek is de Oude Holleweg een mooie afsluiting van al het mooie klimwerk. Terug naar Bemmel over de Waaldijk. Aantal hoogtemeters: 600.

Route 120 km

De deelnemers die kiezen voor de 120 km fietsen langs de Linge naar Doorwerth waar de eerste pukkels beklommen worden. Langs de Veluwezoom voert de tocht naar de Posbank. Voor menig topwielrenner uit Oost en Midden Nederland is dit hét ideale trainingsgebied. De tocht gaat ten slotte langs de uiterwaarden van de IJssel en de Rijn terug naar Bemmel. Aantal hoogtemeters: 844.

Locatie

De tocht start bij het Clubhuis van T.W.C. ’t Verzetje aan de Sportlaan 1b te Bemmel,
(naast sporthal de Bongerd). Startpunt is met bordjes vanaf de snelweg aangegeven
Starttijd 90 km en 120 km: tussen 8.00 en 10.00 uur. Sluiting tocht 15.00 uur.

Kosten

Inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt  €. 5,00 excl. herinnering. NTFU-leden genieten een korting van € 1,00. Herinneringen van deze tocht zijn tegen bijbetaling van € 2,00 verkrijgbaar.

Douche-gelegenheid (na afloop van de tocht), is aanwezig voor dames en heren.

TWC ’t Verzetje

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen