Uitslag Zwarte Pietenloop 

BEMMEL – De 31ste editie van De Zwarte Pietenloop had over het klimaat niets te klagen. Wel koud, maar verder was het bijna windstil. Dat gaf voor de deelnemende lopers minder  problemen dan voor de vele toeschouwers die op het evenement waren afgekomen. En met de ruim 500 deelnemers was  De Sprinters ook dik tevreden. Door de aanwezigheid van enkele Zwarte Pieten en sfeermuziek was het weer een gezellig evenement.

Klik op de foto in de fotoviewer om nog meer foto’s te zien

Een feestelijk gezicht waren weer de beide jeugdlopen, waarbij de kinderen na een uitgebreide warming-up werden aangemoedigd door de Pieten op de 400 meterbaan. En als professionele atleten werd hier felle strijd geleverd om de ereplaatsen. Ard Laffeber uit Tiel (2.31) en Emma Ex uit Heveadorp (3.00) wonnen bij de Kids Run en hetzelfde deden Jelle van Lanen uit Elst (5.06) en Wies Polman uit Bemmel (6.29) op de 1,5 km. 

Om half 11 vertrokken de deelnemers voor een grote ronde van 5 of 10 kilometer door de Bemmelse Waard.

Op de 5 km won Rutger Huisman uit Groesbeek met overmacht in 16.53 en ook bij de dames een afgetekende  overwinning van Lindsey te Brake uit Nijmegen (19.55).

Op de 10 km namen Evert Scheltinga uit Arnhem en Marcel Wouters uit Groesbeek al meteen een voorsprong. Lang bleven ze bij elkaar in de buurt, maar uiteindelijk kon Evert de winst naar zich toehalen (33.27). Bij de vrouwen kwam Chanmari Koolen uit Wageningen in een tijd van 37.32 met grote voorsprong op nummer 2 binnen. Dit was tevens bij de dames een nieuw parcoursrecord. Zij verdrong hiermee Anja van Vliet uit Oss die op 28 januari 2001 een tijd van 41.20 liet aantekenen. Dus een duidelijke verbetering van deze tijd. 

De volledige uitslag kunt u hierna terugvinden.

1

Uitslag 10 km Zwartepietenloop 2014

2

Uitslag 5 km Zwartepietenloop 2014

3

Uitslag jeugd Zwartepietenloop 2014

4

Uitslag KidsRun Zwartepietenloop 2014

24 uur estafette!

Tijdens de Zwartepietenloop is ook de aftrap gegeven voor een 24 uur estafette waarbij zoveel mogelijk  geld ingezameld moet worden voor de  Zonnebloem Bemmel en Serious Request. Uw steun hebben we hard nodig!

Dit evenement gaat plaatsvinden in het weekend van 20 en 21 december op de 400 meter atletiekbaan aan  Drieske 7 in Bemmel. De start is op zaterdag 20 december om 15.00 uur en zondag 21 december om 15.00 uur klinkt het eindschot.

Foto’s Rene Bolscher

B.O.D. De Sprinters

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen