Boekhandel Polman verkocht

Foto:

Twaalf jaar geleden begonnen Frans en Riny Polman een boekhandel in hun woonplaats Bemmel. Ze hadden hun baan opgezegd en openden een winkel aan de Dorpsstraat. Die stap was niet zo gebruikelijk want beiden waren halverwege de 50 en leeftijdsgenoten waren bezig met plannen over VUT of pensioen.

De Polmannen hadden een eigen visie over een boekhandel en welke plek in de dorpsgemeenschap zo’n winkel zou moeten innemen. Naast een uitgebreid boekenaanbod, kennis van zaken en goede service zou de winkel ook een plek moeten zijn waar mensen elkaar kunnen treffen, waar tijd en aandacht is en waar lezingen gegeven kunnen worden.

In de afgelopen 12 jaar is dat idee verwezenlijkt en is Boekhandel Polman een begrip geworden in de hele regio. Ondanks de crisis en het internet heeft de boekhandel nog steeds een trouwe schare klanten en een hoge gunfactor.

Nu is het tijd voor een nieuwe fase in hun leven: Frans en Riny zijn op zoek gegaan naar een opvolger. Die werd gevonden in de persoon van Maarten Stroink die zijn baan had opgezegd en op zoek was naar een leuke boekhandel. Maarten heeft de afgelopen 2 maanden “stage” gelopen en heeft er zin in! De boekhandel blijft “Polman” heten en de twee medewerkers Stella en Riekje blijven. 

Op 5 april van 14.00-16.00 uur is er in de boekhandel bij live-muziek van Rita Lusing en Joop Koopman gelegenheid om kennis te maken met Maarten en afscheid te nemen van Frans en Riny.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen