Gelders microkrediet voor startende ondernemers

Foto:

Provincie Gelderland komt met een aantrekkelijke financieringsregeling voor startende ondernemers: het Gelders Microkrediet. Startende ondernemers in Gelderland kunnen voortaan 50.000 euro lenen tegen een rente die 1% lager is dan het landelijke microkrediet. Gedeputeerde Staten willen dit mogelijk maken met een borgstelling van 850.000 euro.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: ‘Startende ondernemers zorgen voor banen. Maar zij vormen ook een risico voor banken, waardoor ze vaak geen beroep kunnen doen op krediet-faciliteiten. Door borg te staan geeft de provincie  startende ondernemers, die het programma IkStartSmart volgen, een kans hun bedrijf op te zetten.’ 

IkStartSmart

Stichting Qredits voert al een landelijke microkredietregeling uit. Ook voor het Gelderse microkrediet kan de starter maximaal 50.000 euro lenen maar met een lager rentepercentage. Het risicoprofiel is lager omdat zij begeleid worden vanuit IkStartSmart, het startersprogramma van Provincie Gelderland. Door de coaching bij de financiële paragraaf en het voorbereiden van de aanvraag voor het microkrediet is de slaagkans groter. De beoordelaar van Qredits en de ISS-coach stemmen de aanvragen af, zodat Gelderse starters eerder in aanmerking komen voor een lening dan overige aanvragers.

Provinciale Staten

Vanuit het programma IkStartSmart zijn al meerder verzoeken voor een Gelders Microkrediet ingediend. In de vergadering van 23 april moeten Provinciale Staten zich uitspreken over het Statenvoorstel over het Gelders Microkrediet.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen